Davutoğlu: Kimse, Meşru Güvenlik Güçleriyle Teröristleri Aynı Zeminde Göremez

Davutoğlu: Kimse, Meşru Güvenlik Güçleriyle Teröristleri Aynı Zeminde Göremez

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kimse, devletin meşru güvenlik güçleriyle teröristleri aynı zeminde, düzlemde göremez. Efendim 'Şurada teröristlere dönük bir operasyonda 3 terörist öldürüldü diye misilleme' gibi bir mantığı kabul etmemiz...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kimse, devletin meşru güvenlik güçleriyle teröristleri aynı zeminde, düzlemde göremez. Efendim 'Şurada teröristlere dönük bir operasyonda 3 terörist öldürüldü diye misilleme' gibi bir mantığı kabul etmemiz mümkün değildir." dedi.

Ahmet Davutoğlu, Ramada Otel'de sivil toplum kuruluşlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Davutoğlu, 2015 seçimlerine giderken Türkiye'de iç huzursuzluk çıkarmak için yeni tezgahlar peşinde olanlar olduğunu belirterek, "Kim ne tuzak kurarsa kursun, bizim yeni Türkiye'yi inşa vizyonumuz kesintisiz bir şekilde devam edecektir. Hiçbir güç bizi bu kararlı yoldan alıkoyamayacaktır." şeklinde konuştu.

Davutoğlu; 28 Şubat'ın diktacılarının, darbecilerinin, vesayet dönemlerinde onların aleti olan siyasetçilerin tuttuğu 'dışarı' temposunun artık anlamını yitirdiğini söyledi. Davutoğlu, "Bir daha bu ülkenin evlatlarına hiç kimse 'dışarı' diye bir tempo tutamayacak. Ne kamu dairelerinden ne ortaöğretimden ne üniversiteden ne diğer alanlardan ne de TBMM'den, bir daha Sütçü İmam'ın torunlarına kimse kıyafeti dolayısıyla 'dışarı' diye tempo tutamayacak." diye konuştu.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 3 güvenlik görevlisinin öldürülmesine de değinen Davutoğlu, "Kimse devletin meşru güvenlik güçleriyle teröristleri aynı zeminde, düzlemde göremez. Efendim 'Şurada teröristlere dönük bir operasyonda 3 terörist öldürüldü diye misilleme' gibi bir mantığı kabul etmemiz mümkün değildir. Eğer teröristler baraj inşaatına saldırmak gibi bir eylemin içindelerse, orada bulunan güvenlik görevlilerimizin görevi her ne surette olursa olsun durdurmaktır. Bu şekilde herhangi bir saldırı planlaması içinde olanlar olursa, ülkenin huzurunu bozmak isteyenler olursa hak ettiği cevabı alacaklar. Bu haince eylemi gerçekleştirenler takip edilecekler, gerekli her türlü çalışma yapılacak ve mutlaka hak ettikleri cezayı bulacaklar. Kimse Türkiye'yi çevredeki ülkelerin kaos kıskacına sokamaz, sokmaya da cesaret edemeyecek. İç barışı temin edeceğiz, kamu düzenini teminat altına alacağız, çözüm sürecini de kararlılıkla sürdüreceğiz. Buradan uluslararası topluma da seslenmek istiyorum; Suriye'ye 3,5 yıldır sessiz kalanlar, Halep'te, Humus'ta, Dara'da, Laskiye'de Arapların, Kürtlerin, Hristiyanların öldürülmesine sessiz kalanlar, bir anda Kobani'de insanlıklarını keşfettiler. Bu kadar basit değil. Biz kimin ne tavır aldığını biliyoruz." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.