Davutoğlu: Kılıçdaroğlu'nun Aklına İhtiyacımız Yok, Sadece Sussun

Davutoğlu: Kılıçdaroğlu'nun Aklına İhtiyacımız Yok, Sadece Sussun

Bingöl’de düzenlenen silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Emniyet Müdürü Atalay Ürker, ilk tedavisinin ardından Ankara’ya sevk edildi. Burada yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilen Ürker’i Başbakan Ahmet Davutoğlu hastanede...

Bingöl’de düzenlenen silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Emniyet Müdürü Atalay Ürker, ilk tedavisinin ardından Ankara’ya sevk edildi. Burada yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilen Ürker’i Başbakan Ahmet Davutoğlu hastanede ziyaret etti. Emniyet Müdürü Ürker’in sağlık durumunun iyi ve bilinci açık olduğunu söyleyen Davutoğlu, tedavi sürecinin devam edeceğini belirtti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Kobani için müdahale yapılmalı’ açıklamasını da değerlendiren Başbakan Davutoğlu, “Kılıçdaroğlu bilsin ki onun aklına ihtiyacımız yok. Sadece sussun. Kendi ülkesini uluslararası topluma şikayet etmesin. Provakatörlerin eline argüman vermesin. Onun fikrine de aklına da ihtiyacımız yok. Türkiye gerekeni yapacak kudrettedir.” dedi.

Bingöl'de Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindekilere uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda Emniyet Müdür Yardımcısı Atif Şahin ile Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu şehit oldu. Silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, ambulans uçakla Ankara'ya götürüldü. Ankara Numune Hastanesi’nde tedavi altına alınan Ürker’i ilk ziyaret eden ise Başbakan Ahmet Davutoğlu oldu. Malatya seyahati öncesi hastaneye gelen Davutoğlu, Ürker’in durumu hakkında bilgi aldı. Davutoğlu’na eşi Sare Davutoğlu da eşlik etti. Hastane ziyaretinde Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’da yer aldı.

"KAHRAMANLIKLARI UNUTULMAYACAK"

Çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırıya uğrayan emniyet personelinin kahramanca şehit ve gazi olduklarını söyledi. Davutoğlu, “Son birkaç gündür süren şiddet eylemleri ve Vandalizm sonrasında dün akşam Bingöl’de alçakça bir saldırı söz konusu oldu. İki kahraman görevlimiz şehit oldular. Allah’tan rahmet diliyorum. Emniyet Müdürümüz de ağır yaralandı. Gece boyu İçişleri Bakanımızla bütün gelişmeleri takip ettik. Olayın olduğu andan itibaren talimatlar verildi. Bu işin failleri konumundaki teröristler bir iki saat içinde cezalandırıldılar. Gerekli bütün tedbirler alındı. Her şeyden önce şehit güvenlik görevlilerimize Allahtan rahmet diliyorum. Kahramanca vazifelerini yaparken şehit düştüler. Atalay Bey, emniyet camiasında çok sevilen ve görevini hakkıyla yapmak için fedakârlığı üstlenen kahraman bir görevlimiz. Şartlar zor olmasına rağmen sırf Bingöl halkına ve esnafına güven verebilmek için dün akşam esnafı ziyaret ederken bu saldırıya maruz kaldı. Bu kahramanlığı hiç unutulmayacaktır. En zor şartlarda bile halkın yanında olan emniyet görevlilerimizin bu davranış en çok bölge halkının kalbinde olacaktır.” ifadelerini kullandı.

"EMNİYET MÜDÜRÜMÜZÜN DURUMU HAYET İYİ, BİLİNCİ YERİNDE"

Yaralanan Emniyet Müdürü Ürker’in sağlık durumu hakkında da bilgi veren Davutoğlu, “Atalay Bey’in şuan ki durumu gayet iyi. Şuuru yerinde. Şuanda kısmi ve sınırlı bir müdahalede bulunuyor. Kapsamlı bir operasyon ihtiyacı olmadığını doktorlar bize söyledi. Yara yerinin ilk müdahalede son derece başarılı olduğu için yara yerinin temizlenmesi konusunda bir müdahalede bulunuldu. Bilinci yerinde. İnşallah kısa zamanda sağlığına kavuşur. Biz de yakından takip edeceğiz. Biz de her türlü tedbiri alacağız.”açıklamalarında bulundu.

"KILIÇDAROĞLU, IŞİD'E YARDIM YAPILDIĞINI İSPAT ETMELİ"

Kılıçdaroğlu’nun dün yaptığı basın toplantısında ‘Hükümet, Kobani için tezkere çıkarmalı.’ Sözlerini değerlendiren Başbakan şöyle devam etti: “Gerçekten Kılıçdaroğlu’nu anlamak mümkün değil. Dün bir taraftan sükûnet telkininde bulunuyor, diğer taraftan hükümeti suçlayarak vandalizme gerekçe gösterilen IŞİD’e yardım tezini tekrarlıyor. Bu sorumsuzluktur. Kitleler, Türkiye IŞİD’e destek oluyor teziyle provoke edilirken Kılıçdaroğlu’nun bu tezi tekrar etmesi en hafif tabiriyle sorumsuzluk ve ihanettir. Hiç kimse Türkiye’nin IŞİD’e yardım ettiği tezini ispat edemez. Böyle bir şey yok. Bunu devlet olarak açıkladı. Kılıçdaroğlu’nun elinde belge varsa çıkarsın ortaya koysun. Belge olmadan bir devleti böylesine itham altında bırakmak, sokaktaki insanları tahrik edercesine tekrar etmek bir ana muhalefet liderine yakışmaz. Bugünler sınav günleri. Son derece komik bir teklifte bulunuyor, ‘Yeni bir tezkere. Sadece Kobani.’ Peki yarın IŞİD, Haseki’ye, Halep’e saldırdığında her bir il ve ya ilçe için ayrı ayrı tezkere mi çıkartacağız. Bir hafta önce yaptığı hatayı şimdi fark ediyor ve çark etmeye çalışıyor.”

"TÜRKİYE IŞİD’DE DE ESED REJİMİNE DE AYNI ÖLÇÜDE KARŞIDIR"

Kılıçdaroğlu’nun Esed’i kurtarmak için bir çaba içerisinde olduğuna değinen Davutoğlu, “Daha önce neredeydiniz? Bayır Bucak’ta Türkmenler katledilirken, Telabyad’da Araplar katledilirken, Rakka’da kürtler katledilirken neredeydiniz? Kılıçdaroğlu’nun tek bir çabası var Esed’i korumak. Öyle bir tezkere çıksın ki Esed’e dokunulmasın. Nedir bu Kılıçdaroğlu’nun zihniden Esed’in kutsallığı anlamak mümkün değil. Bütün bu facialar yaşanmışsa bunun birinci sorumlusu Esed rejimidir. Kılıçdaroğlu duymuyor ama duymayan kulağına bir kez daha sesleniyorum, Türkiye IŞİD’de de Esed rejimine de aynı ölçüde karşıdır. Kılıçdaroğlu’nun elinde bir belge varsa sorumlu bir devlet adamıysa çıksın Türkiye Cumhuriyeti’nin şu görevlisi IŞİD’e şu yardımı yaptı desin. Eğer bunu ispat edemiyorsa lütfen sussun. Bari gölge etmesi bu kritik dönemde. Bıraksınlar hükümetimiz huzur içinde görevini yürütsün. Bu Anayasal bir yere sahip olan bir Ana muhalefet partisine yakışmaz.” açıklamalarında bulundu.

CHP Lideri’ni mevzuatı bilmemekle suçlayan Davutoğlu, terörden zarar görenlere yardım çalışmalarına başladıklarını kaydetti. Davutoğlu, “Yeni bir teklif getiriyor ve tazminat için yasa teklifi getirilsin. O bunu düşünürken biz yardımlara başladık. Başbakanlık Acil Destek Fonu’dan bu tür durumlarda otomatik olarak devlet terör saldırısına uğrayan vatandaşların yanındadır. Kılıçdaroğlu’nun hayallerinin ötesindedir bizim uygulamalarımız. İlk gün başladık. Kılıçdaroğlu bilsin ki onun aklına ihtiyacımız yok. Sadece sussun. Kendi ülkesini uluslararası topluma şikayet etmesin. Provakatörlerin eline argüman vermesin. Onun fikrine de aklına da ihtiyacımız yok. Türkiye gerekeni yapacak kudrettedir. Şuandan itibaren Van’da, Erciş’te, Kurtalan’da, Patnos’ta çalışmalar başlamıştır. Biz gece boyunca uyumazken Kılıçdaroğlu rüya görüyor.”dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.