Davutoğlu: Herhangi Bir Değişiklik Ön Gördüğümüz Bir Çalışmamız Yok

Davutoğlu: Herhangi Bir Değişiklik Ön Gördüğümüz Bir Çalışmamız Yok

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin, “4-5 bakanlık, 2 bakanlığa indirilebilir.” sözleri ile ilgili olarak herhangi bir değişiklik ön gördükleri bir çalışmalarının olmadığını söyledi. Davutoğlu, G-20 Zirvesi'ne...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin, “4-5 bakanlık, 2 bakanlığa indirilebilir.” sözleri ile ilgili olarak herhangi bir değişiklik ön gördükleri bir çalışmalarının olmadığını söyledi.

Davutoğlu, G-20 Zirvesi'ne katılmak için gideceği Avustralya'ya hareketinden önce Ankara Esenboğa Havaalanı’nda basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, “Obama ile baş başa bir görüşmeniz olacak mı?” sorusuna Davutoğlu, “G-20 zirveleri 20 ülkenin liderlerini bir araya getirmesi bakımından çok geniş bir platformdur. Birçok oturumda ortak tartışmaların yapıldığı oturumlar şeklinde cereyan eder. Bütün liderle, tabı sayın Obama ile de görüşmemiz, temasımız bu çerçevede olacak. Yakın bir temas halinde olduğumuz diğer ülke liderleri ile de görüşmeler gerçekleştireceğiz. Şartlar elverdiği ölçüde bunun formatı tespit edilecek.” şeklinde cevap verdi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin, '4-5 bakanlığının 2 bakanlığa indirilebileceğini, bu yönde bir çalışma yapılabileceği' sözlerinin sorulması üzerine Davutoğlu şunları söyledi: “Zeybekci’nin açıklamasını ben görmedim. Burada kast edilen şeyi, ne kast ettiğini, ne şekilde yansıtıldığını doğru detaylı bilmiyorum ama şu anda bakanlıkların yapılanması ile ilgili herhangi bir değişiklik ön gördüğümüz bir çalışmamız yok. Daha sonra şartlar ne getirir, tekrar değerlendirilir mi, bunları tabı ele alırız ama şuanda tabi böyle bir çalışmamız söz konusu değil.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.