Davutoğlu: Bingöl'de Bir Saldırgan Daha Yakalandı

Davutoğlu: Bingöl'de Bir Saldırgan Daha Yakalandı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bingöl'de güvenlik görevlilerine yapılan saldırıya ilişkin aranan bir şahsın daha yakalandığını söyledi. Davutoğlu, "Bingöl'de emniyet müdürümüze ve güvenlik görevlilerimize saldıranlardan, aranan bir şahıs...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bingöl'de güvenlik görevlilerine yapılan saldırıya ilişkin aranan bir şahsın daha yakalandığını söyledi. Davutoğlu, "Bingöl'de emniyet müdürümüze ve güvenlik görevlilerimize saldıranlardan, aranan bir şahıs da bugün yakalanmıştır. Aslında işte kamu düzeninden kastettiğimiz de budur. Ümit ederim HDP'de dahil bütün siyasiler kamu düzeninin herkes için nasıl önemli olduğunu bütün bu olaylarla fark etmişlerdir." şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştuktan sonra Başbakanlık odası önünde açıklamalarda bulundu. Burada ilk olarak HDP İl Başkanlığı'ndaki bıçaklı saldırıya ilişkin değerlendirmede bulunan Davutoğlu, emniyet birimlerinin olay yerinde gerekli incelemelerini yaptığını aktardı. Saldırıyı "hiçbir gerekçenin mazur gösteremeyeceğini" söyleyen Davutoğlu, "Her şeyden önce bütün şiddet olaylarını açık bir şekilde telin ettiğim gibi, kınadığım gibi bu şiddet olayını da kınıyorum. Hiçbir gerekçe, herhangi bir siyasetçiye herhangi bir vatandaşa yapılan saldırıyı mazur gösteremez. En güçlü ifadelerle bu saldırıyı kınıyorum." diye konuştu.

Saldırganın da çok kısa bir süre içinde yakalandığını ve suçunu itiraf ettiğini dile getiren Davutoğlu, "Bu da emniyet birimlerimizin etkin müdahalesinin açık sonucudur. Tabii yargıya teslim edilecek. Saldırgan, 1986 Ankara doğumlu." bilgisini verdi.

BİNGÖL'DE SALDIRGAN YAKALANDI

Başbakan Davutoğlu ayrıca, "Bingöl'de emniyet müdürümüze ve güvenlik görevlilerimize saldıranlardan, aranan bir şahıs da bugün yakalanmıştır. Aslında işte kamu düzeninden kastettiğimiz de budur. Ümit ederim HDP'de dahil bütün siyasiler kamu düzeninin herkes için nasıl önemli olduğunu bütün bu olaylarla fark etmişlerdir." bilgisini paylaştı.

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tekrar vurguluyorum, HDP’ye dönük bu saldırıyı şiddetle kınıyorum ve kamu düzeni faili meçhul bırakmamak demektir. Ankara'da da Bingöl'de de tüm Türkiye'nin herhangi bir yerinde de bu tür saldırı söz konusu olduğunda emniyet birimlerimiz en etkili şekilde saldırganın, suçlunun peşine düşüp yakalayacaktır, yargıya teslim edecektir. Bu hususları kamuoyumuzun takdirine sunuyorum."

Bir soru üzerinde saldırganın kimliği hakkında bilgi veren Davutoğlu, "Saldırganın kimliği, söylediğim gibi 86 doğumlu, Ankara nüfusuna kayıtlı. Hukuki bir süreç olduğu için ismini zikretmeyeyim. Nedeni araştırılıyor. Önemli olan burada saldırganın hemen yakalanmış olması. Bu tabii kamuoyuna verilen en güçlü mesajdır. Bir kez daha bunu şiddetle kınadığımı ifade ediyorum." demekle yetindi.

HDP'den saldırıyla ilgili yapılan "hedef gösterildik" şeklinde açıklamalar hakkındaki değerlendirmesi de sorulan Ahmet Davutoğlu, "Şimdi bu açıklamanın kabul edilebilir tarafı yok. Hiçbir şekilde kimseyi hedef göstermiyoruz. Ama HDP Kobani olayları esnasında 6-7 Ekim'de yaptıkları açıklamalarla, sadece hükümeti değil, Doğu'da, Güneydoğu Anadolu'da, Türkiye'deki her bir vatandaşımızı hedef göstermiştir. Hükümetimiz hiçbir temel mesnet olmadan IŞİD ile işbirliği yapıyor, Kobani'de Kürtleri katlediyor gibi, hiçbir karşılığı olmayan bir suçlamayla suçlamıştır. Ayrıca da HDP'li olmayan ya da örgüte bir şekilde müzahir olmayan bütün vatandaşları da hedef göstermiştir. Bunun da nasıl acılara sebebiyet verdiği ortada. Biz hiçbir zaman, hiç kimseyi hedef göstermedik ama bu tutumlarından sonra demokratik ortamda eleştiri hakkımız hem vardır hem bu eleştiriyi yapmak, kamuoyumuzu bilgilendirme açısından da bir zarurettir. Bugün ve yarın, Türkiye'de kamu düzeni, hepimiz için ihtiyaçtır. Kamu düzeni yok olduğunda, zaafa uğradığında bütün vatandaşlarımızın her yerde bir şekilde risk altında olacağı açık bir şekilde ortaya çıkıyor. Bizim tek söylediğimiz şey, Türkiye'de herkesin barışçıl, demokratik, siyaseti benimsemesi, illegal hiçbir faaliyete destek vermemesi, illegal hiçbir yapıya haraç toplamak da dahil, insanları tehdit ve şantaj altında belli eylemlere zorlamak da dahil bu eylemlere pirim vermemesidir. Bütün siyasi partiler için geçerli bir kuraldır. HDP de diğerleri de AK Parti için, MHP için, CHP için, herkes için sivil siyaset şiddetten arınmış, görüşlerin medenice tartışıldığı, toplantı ve gösteri yürüyüş hakkının medenice kullanıldığı bir ülke, Türkiye, demokratik bir ülke. 1 Kasım'da bazı gösteriler yapıldı ama şiddet olmadığı zaman demek ki görüşler ifade edilebiliyor. Demek ki binalar yakılmadan, yıkılmadan görüş ifade edilebiliyor. Biz her türlü eleştiriye açığız. Ama diğer partilerin bu eleştirilere açık olması lazım. Açık olmadığımız tek şey yasadışı faaliyettir, şiddettir, terördür, talandır. Buna açık değiliz. Açık da olmayacağız. Burada hedef gösterme diye bir şey söz konusu değil. Dün yaptığımız açıklamalar gayet berrak, açık ifadeyle yapılmıştır. Bizim için bütün siyasi partiler muhataptır ama her siyasi partinin asli görevi, hele hele çözüm süreci gibi hassas bir süreçten bahsediyorsak asli görevi barışçıl bir dil kullanmasıdır, itham etmemesidir, şiddete davetiye çıkarmamasıdır. Tutumumuz budur. Kimseyi hedef göstermedik, göstermeyiz." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.