Davaya sahip çıkacağız

Davaya sahip çıkacağız

AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, "Çanakkale'de Türk, Kürt, Laz ve Çerkezler vatan uğruna savaştı. Gidipte dönemeyen nesillerin torunları olarak bu davaya sahip çıkacağız" dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Ortaokullar Komisyonu Türkiye genelinde '250 bin şehide 250 fidan' etkinliği başlattı. AGD Konya Ortaokulları Komisyonu ise Beyşehir yolunun 7. kilometresinde bu etkinlik kapsamında 5 bin fidan dikti. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan AGD Ortaokullar Komisyonu İl Başkanı Hüseyin Arap, Çanakkale Zaferi'nin 101.yıldönümü vesilesiyle bir araya geldiklerini kaydetti.

Arap, Çanakkale cephesinde şehitlik makamına erişen 250 bin şehidi rahmetle andıklarını söyledi. "Bizler komisyon olarak evrene, çevreye insana ve kendine karşı sorumluluklarının farkında, tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı birer genç olmanın şuuruna sahibiz" diyen Arap, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İnancımızdan ötürü tarihe ve çevreye olan duyarlılığımızı her şart ve zamanda ortaya koymaktayız. Çanakkale cephesindeki direniş ve toprak savunmasını salt manada bir savaşın parçası olarak görmüyoruz. Bu savunma bir inanç ve duruşun tezahürüdür. Tarih direnip şehit düşenlere de dilenip zelil düşenlere de tanıktır. AGD mensupları olarak Çanakkale Zaferi'nin toplumun hafızasından silinmemesi  için her yıl anma ve anlama etkinlikleri düzenlenmekte , bizim gibi genç kardeşlerimizin tarih bilinci kazanması için gayret göstermekteyiz. Herkesi Türkiye'de bir ilk olan '250 bin şehide 250 bin fidan' projemize destek olmaya davet ediyoruz."

resim-231.jpg

FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTURULDU

'250 bin şehide 250 bin fidan' etkinliğinde konuşan AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak da, resmi rakamlara göre 250 bin kişinin, resmi olmayan rakamlara göre ise yaklaşık 500 bin kişinin Çanakkale'de şehit olduğunu ifade etti. Parlak, "250 bin şehidimiz resmi rakamlara göre bundan 101. yıl önce din, vatan ve dava uğruna öldüler. Resmi olmayan rakamlara göre ise yaklaşık 500 bin kişi şehit oldu. Türk, kürt, laz ve çerkez demek herkes vatan uğruna savaştı. O gün 12-13 yaşında çocuklar davamız için canlarını heba ederek şehit oldular. Onların torunları olarak davamıza sahip çıkıyoruz. Gece gündüz çalışıyoruz. '1 yıl sonrasını düşünüyorsanız tohum ekiniz, 10 yıl sonrasını düşünüyorsanız 1 fidan dikiniz. Ama 100 yıl sonrasını düşünüyorsanız insan yetiştirin' şeklinde bir atasözü var. AGD olarak merhum başkanımızın sözünden yola çıkarak hem tohum ekiyoruz hem ağaç dikiyoruz hemde insan yetiştiriyoruz. Çanakkale'de şehit olan dedelerimize layık nesiller yetiştiriyoruz. Gidipte dönemeyen nesillerin torunları olarak bu davaya sahip çıkacağız. Aramızda ırkçılık ve mezhepçiliği aramızda yaymaya çalışanlar Amerika'nın ve Avrupa'nın bütün desteğine rağmen biz şehit dedelerimizin torunları olarak şehadete ve şehitliğe inanarak gece gündüz koşturacağız" sözlerini kullandı. 

Fidan dikiminin ardından yağmur duası yapıldı. Yapılan duanın ardından etkinlik sonlandırıldı.

AHMET SÜTCÜ 

merhabahaber.com

resim-241.jpg

resim-172.jpg

resim-301.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.