Dargeçit’te Sgk Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Dargeçit’te Sgk Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Midyat Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü tarafından Dargeçit’te SGK hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. İki farklı saatte kurum amirleri ve muhtarlara yönelik yapılan toplantında SGK hakkında açıklamalar yapıldı.İlk toplantı,...

Midyat Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü tarafından Dargeçit’te SGK hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. İki farklı saatte kurum amirleri ve muhtarlara yönelik yapılan toplantında SGK hakkında açıklamalar yapıldı.

İlk toplantı, Vatan İlkokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, SGK Midyat Müdürü Abdurrahim Güneş, Kaymakamlık Yazı İşler Müdürü Cemal Alpkaya ve mahalle muhtarları katıldı. Toplantıda, SGK’ya borcu olan işveren ve sigortalıların 6552 sayılı kanunla gelen yapılandırma imkânlarından yararlanmalarının sağlanması, 6552 sayılı kanunla gelen yenilikler; Doğum borçlanması ikiden üçe çıkarılması, 4/b ve 4/c’lilere doğum borçlanması imkânı getirilmesi, tüp bebek tedavisinin karşılanması ikiden üçe çıkarılması ve yapılandırma ilgili bilgiler verildiği belirtildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan SGK Müdürü Abdurrahim Güneş, “Dargeçit’te üç bin hanenin gelir testinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılıp müdürlüğümüz sistemine atıldığı ve tescil işlemlerinin yapıldığı, sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımızın da muhtarlarca gelir testine yönlendirilmeleri ve çıkacak gelir testi sonucunda yapılandırma başvurusu süresi içerisinde Merkez Müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerektiği belirtildi.

İkinci toplantı ise öğleden sonra Hükümet Konağı Toplantı Salonu’nda düzenlendi. Toplantıya Kurum amirleri ve SGK işlemlerini yapan personellerle katıldı.

Toplantıda; E-Bildirge, E-Kesenek, E-Ödenek uygulamaları ile ihaleli iş ve işlemler ve özellikle idari para cezaları ile karşılaşmamaları açısından kuruma yapılacak bildirimlerin süresi içerisinde yapılması hakkında bilgilendirme yapıldı.

Düzenlenen toplantılar soru cevap şeklinde son buldu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.