Dargeçit’te Polis Merkezine Silahlı Saldırı 1 Kişi Yaralandı

Dargeçit’te Polis Merkezine Silahlı Saldırı 1 Kişi Yaralandı

Kobani’yi bahane edip ortalığı savaş alanına çeviren PKK yandaşlarının çıkardığı olaylar sırasında Dargeçit ilçesinde yüzleri maskeli silahlı kişilerce ilçede bulunan polis merkezine uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Çıkan...

Kobani’yi bahane edip ortalığı savaş alanına çeviren PKK yandaşlarının çıkardığı olaylar sırasında Dargeçit ilçesinde yüzleri maskeli silahlı kişilerce ilçede bulunan polis merkezine uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada bir kişi yaralandı. Kızıltepe ilçesinde ise göstericiler tarafından durdurulan araçta bulunan 2 erkek şahıs silahla vurularak öldürüldü.

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, Derik'ten sonra Dargeçit İlçe Polis Merkezi’ne saat 20.30 civarında uzun menzilli silahlarla saldırıda bulunulması üzerine verilen karşılık sonrası saldırganlardan bir erkek şahıs yaralandığı ve Dargeçit Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı belirtildi.

KIZILTEPE İLÇESİNDE VURULAN 2 KİŞİNİN CESEDİ BULUNDU

Valilik tarafından yapılan açıklamada öldürülen iki kişi hakkında da bilgi verilerek şu ifadelere yer verildi. "Kobani’deki gelişmeler nedeniyle ilimizde provokatif amaçlı sokak olayları sırasında 08.10.2014 tarihinde saat 19.00'da ilimiz, Kızıltepe ilçe merkezinde göstericilerce durdurulan araçta bulunan 2 erkek şahıs göstericiler tarafından ateşli silahla vurulmuş, araçları yakılmış, cesetleri yere atılmıştır.

Diğer taraftan yasa dışı örgüt mensuplarının tahrik edip olayları tırmandırmak amacıyla halkın üzerine ateş açıp galeyana getirecekleri öğrenilmiştir. Valiliğimizce her türlü kanunsuz olayları önlemek için sabır ve titizlik içinde yoğun bir çalışma sürdürülmekte ve hukuk devleti kuralları çerçevesinde önleyici tedbirler alınmaktadır.

Bu çerçevede kanunsuz olayları gerçekleştiren ve teşvik edenlerle ilgili olarak yasal işlemlerin mutlaka uygulanacağının bilinmesini istiyor, vatandaşlarımızı bu tür provokatif olaylara karşı dikkatli olmaya davet ediyor; sınır komşularımızda yıllardır cereyan eden karışıklıklara bakarak ülkemizdeki huzur ve düzenin bozulmaması için bütün hemşehrilerimizi duyarlı olmaya çağırıyorum." denildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.