Danimarka’da Halk Zam İsteyen Milletvekillerine Tepkili

Danimarka’da Halk Zam İsteyen Milletvekillerine Tepkili

Danimarka Parlamentosu’nda görev yapan milletvekilleri maaşlarına zam yapmanın zamanı geldiğine inanıyor ancak yapılan anketler Danimarkalıların çoğunun onlarla aynı fikirde olmadığını gösteriyor. Danimarka’da milletvekillerinin maaşlarına...

Danimarka Parlamentosu’nda görev yapan milletvekilleri maaşlarına zam yapmanın zamanı geldiğine inanıyor ancak yapılan anketler Danimarkalıların çoğunun onlarla aynı fikirde olmadığını gösteriyor.

Danimarka’da milletvekillerinin maaşlarına yapılacak zam konuşuluyor. Parlamentoda bulunan 179 milletvekilinin neredeyse tamamı maaş zammını hak ettiklerini düşünüyor. Ancak son yapılan bir ankete göre; halkın yüzde 37,5’i milletvekilli maaşlarına zam yapılmaması, tam tersine maaşlarında kesintiye gidilmesi gerektiğini düşünüyor. Halkın yüzde 45’i ise milletvekili maaşlarının yeterli olduğuna inanıyor. Zam yapılması gerektiğini düşünenler ise sadece yüzde 8,8.

Danimarka’da halihazırda bir milletvekili 51 bin 400 Danimarka kronu yani yaklaşık olarak 9 bin 100 Amerikan Doları yada 6 bin 900 Euro maaş alıyor. Milletvekillerine ayrıca aylık 5 bin kron masraf ödemesi yapılıyor.

Halihazırda Danimarka Halk Partisi (DF) Birlik Listesi ve Enhedslisten dışında parlamentoda bulunan bütün partiler milletvekilli maaşlarına yapılacak zamın belirlenmesi için bir komisyon kurulması konusunda anlaşmış durumda.

Avrupa Birliği içerisinde en yüksek milletvekili maaşı İtalya’da bulunuyor. İtalya Parlamentosu’nda görev yapan bir milletvekili 11 bin 703 Euro aylık maaş alıyor. İtalya’yı milletvekili maaşları konusunda sırasıyla Almanya, Fransa, Portekiz, İspanya, İsveç ve İngiltere takip ediyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.