Daimler, Türkiye’deki Mültecilere İnsani Yardım Gönderdi

Daimler, Türkiye’deki Mültecilere İnsani Yardım Gönderdi

Frankfurt’taki Uluslararası Otomobil Sergisi’nin (IAA) bulunduğu yerden kalkan 11 TIR Türkiye’deki Suriyeli mültecilere yardım malzemeleri götürdü.

Frankfurt’taki Uluslararası Otomobil Sergisi’nin (IAA) bulunduğu yerden kalkan 11 TIR Türkiye’deki Suriyeli mültecilere yardım malzemeleri götürdü. ‘Ümit Konvoyu- Tekerlek Üzerindeki Filo’ sloganıyla 4 bin kilometrelik yolu aşan konvoy Gaziantep’teki dağıtım merkezine 4 milyon Euro değerinde insani yardım malzemesi bıraktı.

Mercedes Benz ve Luftfahrtohne Grenzen (LOG) adlı yardım kuruluşu ile birlikte gerçekleştirilen yardım kapsamında 10 bin battaniye, 40 bin kişilik kış kıyafetleri, çocuklar için hastalıklara karşı 50 bin aşı, çadır, çocuk maması, tekerlekli sandalye, iki ambulans ve yedi seyyar hastane sınır bölgesindeki mültecilere gönderildi.

Daimler AG’nin Yönetim Kurulu Başkanı Wolfgang Bernhard, acil olarak ihtiyaç duyulan yardım malzemelerinin Gaziantep’e ulaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bernhard, “Bu sevkiyat ile oradaki insanların dertlerine bir parça yaklaşmış olduk. Ümit konvoyumuzun bu hamlesinin ve olumlu ruhunun eşlik ettiği sorumluluğu ve yardım etmeye hazır olmayı devam ettirelim. Bu kampanya herkesin yardım edebileceğini ve her türlü yardımın değerli olduğunu gösterdi.” dedi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.