Cumuhriyet Bayramı Kutlamaları Kapsamında Fidan Dağıtıldı

Cumuhriyet Bayramı Kutlamaları Kapsamında Fidan Dağıtıldı

Kayseri’de Cumhuriyet Bayramı, halkın da katılımıyla coşkuyla kutlandı. Törende vatandaşlara çam fidanı dağıtıldı.Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı...

Kayseri’de Cumhuriyet Bayramı, halkın da katılımıyla coşkuyla kutlandı. Törende vatandaşlara çam fidanı dağıtıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Kayseri Büyükşehir Belediyesi önünde tören düzenlendi. Tören, Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Ali Demiral ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Serdar Altuntuğ’un öğrenci ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Vatandaşların çocuklarıyla birlikte katıldığı tören büyük ilgi gördü. Tören alanına yakın evlerin balkonları da Türk bayraklarıyla süslendi.

Törende konuşan Vali Düzgün, Cumhuriyet’in büyük mücadeleler sonucu kurulduğunu anımsatarak, herkesin Cumhuriyete sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Okunan şiirlerin ardından tören, jimnastik grubunun gösterileriyle devam etti. Cumhuriyet Futbol Turnuvası'nda dereceye giren ilk 4 takıma kupaları verildi. Daha sonra tören geçişi yapıldı. Orta dereceli okul öğrencileri bayrak ve flamalarla, gaziler, bazı resmi kurum çalışanları ile askerler de teçhizatlarıyla resmi geçit yaptı. Geçit törenine bu sene klasik otomobil tutkunları da katıldı.

1.100 ÇAM FİDANI DAĞITILDI

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında bu yıl törene katılan vatandaşlara 1.100 çam fidanı dağıtıldı. Vali Orhan Düzgün ve diğer protokol, tören alanına getirilen kamyondan fidanları vatandaşlara dağıttı. Halk da fidan almak için uzun kuyruk oluşturdu. Görevliler, izdiham yaşanmaması için büyük çaba harcadı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.