Cumhuriyet Bayramı, Vatan Caddesi’nde Kutlandı

Cumhuriyet Bayramı, Vatan Caddesi’nde Kutlandı

Cumhuriyetin 91. yıl dönümü, İstanbul Vatan Caddesi’nde törenlerle kutlandı. Törene katılan Vali Vasip Şahin ve protokol, halkı selamladı. Akşam valilik tarafından düzenlenecek resepsiyonun Karaman’daki maden kazasından dolayı iptal edildiği...

Cumhuriyetin 91. yıl dönümü, İstanbul Vatan Caddesi’nde törenlerle kutlandı. Törene katılan Vali Vasip Şahin ve protokol, halkı selamladı. Akşam valilik tarafından düzenlenecek resepsiyonun Karaman’daki maden kazasından dolayı iptal edildiği duyuruldu.

Kutlama için Vatan Caddesi'ne gelen vatandaşlar, üst araması yapıldıktan sonra içeri bariyerlerle çevrili alana alındı. Tören esnasında alınan yoğun güvenlik önlemleri ve çatılardaki keskin nişancılar dikkat çekti. Kutlama, Vali Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın tören aracı üstünde halkı selamlamasıyla başladı. selamlamanın ardından bayrağın göndere çekilmesi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

Törende konuşan Vali Vasip Şahin, “Bu büyük gün, milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır diyen Gazi Mustafa Kemal’in liderliğinde yürütülen ve bir milletin destansı mücadelesi olan Kurtuluş Savaşı’nın büyük Cumhuriyet ile taçlandırıldığı gündür. Atatürk’ün 29 Ekim 1923 tarihinde ilan ettiği CuhuriyetTürk ulusuna bırakılmış en değerli, en önemli emanetlerdendir. Cumhuriyet ortak bir varoluşun ve ortak yaşamanın kararlılığıdır.” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından yıl içerisindeki etkinliklerde dereceye giren öğrencilerin ödüllerini Vali Vasip Şahin, 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve Belediye Başkanı Topbaş verdi. Tören, okul temsilcilerinin, askeri okulların, gazilerin, izci gruplarının, bisikletçilerin, motosikletçilerin geçişiyle devam eden tören, askeri helikopter , zırhlı askeri savaş araçlarının ve klasik otomobillerin geçişiyle sona erdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.