Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonuna İsrail Elçisi De Katıldı

Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonuna İsrail Elçisi De Katıldı

İsrail'in Mavi Marmara katliamı sebebiyle özür dilemesinin ardından Ankara ile Tel Aviv arasında düşen tansiyon dünkü Cumhuriyet Bayramı resepsiyonlarına da yansıdır.

İsrail'in Mavi Marmara katliamı sebebiyle özür dilemesinin ardından Ankara ile Tel Aviv arasında düşen tansiyon dünkü Cumhuriyet Bayramı resepsiyonlarına da yansıdır. Birçok ülkede olduğu gibi Almanya'da da resepsiyona İsrail büyükelçisi de katıldı.

Hüseyin Avni Karslıoğlu'nun verdiği resepsiyona katılan İsrail Büyükelçisi Yakov Hadas-Handelsman, büyükelçi olarak ilk görevine 1986'da Ankara'da başladığını ifade etti. Cihan Haber Ajansı'na konuşan İsrail sefiri, "İnsanlar ilk aşkını hiç bir zaman için unutmaz. Bu akşam dostlarımla birlikte onların bayramlarını kutlamaya geldim." ifadelerini kullandı.

Marmaray projesini gerçekleştiren Türkiye'yi tebrik eden Yakov Hadas-Handelsman, Tel Aviv'in Ankara'dan özür dilediğini hatırlattı ve "Artık ileriye bakarak eski yakınlıklarımızı yeniden canlandırmamız gerekiyor. Ben Türkiye halkını ve Türkiye’yi çok iyi tanıyorum. Türk halkı ile çok ortaklıklarımız var, umarım ki ileride daha güzel ortaklıklara imza atarız.” dedi.

Amerikalı Askeri Ataşe Chuck Davis ise Türkiye’nin Amerika için bölgesinde çok önemli bir rol oynadığını ve Avrupa ile Asya arasında köprü oluşturduğunu ifade etti.

Almanya’nın haftalık gazetesi Die Zeit'ın yazarı Michale Thumann ise büyükelçiliğe gelirken etrafındakilere '90 yaşına giren bir arkadaşımın doğum gününe gidiyorum' dediğini aktardı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.