"Cumhurbaşkanının Banka Batırmaya Çalıştığı Ülkeye Yatırımcı Nasıl Gelir?"

"Cumhurbaşkanının Banka Batırmaya Çalıştığı Ülkeye Yatırımcı Nasıl Gelir?"

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, hükümetin, bütün gücüyle ülkedeki kurum ve kuruluşların güvenilirliğini sıfırlamakla meşgul olduğunu savundu. Ünlü Hint düşünürü Beydeba'nın, 'Hükümetlerin en kötüsü suçsuzu korkutandır' sözünü...

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, hükümetin, bütün gücüyle ülkedeki kurum ve kuruluşların güvenilirliğini sıfırlamakla meşgul olduğunu savundu. Ünlü Hint düşünürü Beydeba'nın, 'Hükümetlerin en kötüsü suçsuzu korkutandır' sözünü hatırlatan Çam, "AKP, muhaliflerini korkutmak, farklı sesleri susturmak, yolsuzlukları gizlemek, değişik toplumsal kesimleri baskı altına almak için elindeki bütün kamu gücünü, güvenlik kuvvetlerini, yargıyı hatta Maliye'yi bile tetikçi olarak kullanıyor." ifadelerini kulllandı.

Çam, iktidarın hoşuna gitmeyen, çok az bir eleştiride bulunan iş adamlarının sahip oldukları şirketlere Maliye tarafından düzenlenen şafak baskınlarını dehşetler içinde izlediklerini kaydetti. Çam, "Medya organlarını susturabilmek ve yandaş hale getirmek için yazılan milyarlarca liralık vergi cezalarını gören hangi yatırımcı bu ülkede yatırım yapmak isteyebilir?" diye sordu.

Cumhurbaşkanının mevduat toplamaya ve kredi vermeye devam eden bir bankayı, "O banka zaten batık" diyerek batırmaya çalıştığı bir ülkeye yatırımcıların nasıl gönül rahatlığıyla yatırım yapabileceğini soran Çam, "Kamu ihalelerini yandaşa peşkeş çekmek için Kamu İhale Kanunu'nu 12 yılda 30 defa değiştiren bir ülkeye hangi yatırımcı güvenir?" diye sordu. Siyasal iktidarın kurumlarla kavgalı olması, ülkeyi hukuk devleti olmaktan uzaklaştırması elindeki gücü Anayasa'ya ve yasalara aykırı kullanmasının ciddi bir siyasi istikrarsızlık oluşturduğunu belirten Çam, şöyle dedi:

"AKP iktidarının yargıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla önüne gelen herkesle kavga etmesi, kendisi dışındaki herkesi vatan haini ilan etmesi ciddi bir siyasi istikrasızlık oluşturuyor. AKP hükümetinin Irak ve Suriye'deki terör örgütleriyle olan ilişkileri, bölgedeki mezhepçi tutumu, buradaki kanlı örgütlere yardım ettiğine ilişkin görüntüler ve bölgede sergilediği samimiyetsiz tavır, Türkiye'yi çağdaş dünyanın gözünde güvenilmez bir ilke konumuna sokuyor. Türkiye'yi giderek batıdan uzaklaştıran bu dış politikasıyla AKP, Türkiye'deki siyasi istikrarı kendi elleriyle yok ediyor." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.