Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kobani İle Türkiye’nin Ne Alakası Var?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kobani İle Türkiye’nin Ne Alakası Var?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kobani gerekçesiyle Türkiye’nin huzur, istikrar, güven ortamı ve kardeşliğine saldırıldığını söyledi. Rize'de konuşan Erdoğan, "Kobani ile Türkiye’nin ne alakası var? İstanbul’un ne alakası var?...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kobani gerekçesiyle Türkiye’nin huzur, istikrar, güven ortamı ve kardeşliğine saldırıldığını söyledi. Rize'de konuşan Erdoğan, "Kobani ile Türkiye’nin ne alakası var? İstanbul’un ne alakası var? Ankara’nın ne alakası var? Kobani ile Siirt’in, Diyarbakır’ın, Bingöl'ün ne alakası var?" dedi.

Babaocağı Rize'nin Güneysu ilçesinde Kazancı Holding tarafından yaptırılan Kaptan Ahmet Erdoğan İmam-Hatip Lisesi'nin açılış töreninde Erdoğan, Türkiye geçtiğimiz son 12 yılda cumhuriyet tarihinin en istikrarlı dönemi yaşadığını savundu. Türkiye’nin ekonomisi, dış politikası, demokrasi, gelişmişlik düzeyi bölgesinde ve dünyada adeta yıldız gibi parladığını ifade eden Erdoğan, fakat bu istikrar ve gelişmenin birilerini rahatsız ettiğini anlattı.

Başlattıkları kardeşlik projesi meyvelerini verdikçe, birilerini rahatsız ettiğini savunan Erdoğan, "Asılsız, yersiz, temelsiz gerekçeler üretmeye başladılar. Gazetelerden, internetten Türkiye'yi istikrarsızlaştıracak hangi akıl almaz iftiralar varsa, bunları adeta boca etmeye başladılar. Algı operasyonlarına, ülkemiz üzerinde ameliyatlara giriştiler. Şimdi de aynı şekilde 'Kobani' diyerek, Türkiye'deki huzura, istikrara, güven ortamına ve kardeşliğe saldırıyorlar. Ya Kobani ile Türkiye'nin ne alakası var? İstanbul'un ne alakası var? Ankara'nın ne alakası var? Kobani ile Siirt'in, Diyarbakır'ın, Bingöl'ün ne alakası var? 200 bin Kobani'deki kardeşimiz Türkiye'ye geldi de, sığınmak istedi de, içeri mi almadık? 200 bin Kobani'den gelen Kürt'ü bağrına basan, onları yediren, barındıran bir Türkiye'nin şuanda devleti var. Daha ne istiyorsunuz ya!" şeklinde konuştu.

Dün Trabzon’da olduğu gibi bugün de Rize'de parti lideri gibi konuşmaya devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden muhalefet ile PKK ve HDP’ye yüklendi. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Suriye'ye, Irak’a girmek için tezkere müracaatında bulunan hükümete parlamentoda destek vermeyeceksin, öbür taraftan birisi kalkıp diyecek ki, 'sadece Kobani için tezkere hazırlayalım'. Al birini vur diğerine. Hiç bunların birbirinden farkı yok. İnanın bunların millet diye, bunların bayrak diye, bunların vatan diye, bunların devlet diye bir derdi yok. Bunların tek derdi var, karıştırmak. El vicdan, el insaf derler. Ya 10 yıl önce şu Güneydoğu'da, Doğu’da bir tane doğru dürüst havalimanı mı vardı? Ne Kars'ta, Ağrı'da, Muş'ta, ne Siirt'te doğru dürüst havalimanı mı vardı? Şırnak'ta havalimanı mı vardı? Hakkari'de havalimanı yapıyoruz, hergün müteahhidin iş makinelerini yakarlar, tehdit ederler. Ve durmadan müteahhit değiştiriliyor. Niye? Havalimanını yapacağız, diye. Biz bunları yaparken bunların yaptığı; bir taraftan dağa adam kaçıracaksın, bir taraftan yatırımları durdurmaya çalışacaksın, bir taraftan da ‘bunlar Kürtleri ihmal ediyorlar’ diyeceksin. Kürtleri ihmal edenler sizsiniz. Kürtlere ihanet eden, sizsiniz. Siyasi uzantıları da bu işin içinde."

Türkiye'nin yağmacıların, vandalların çarkını kapılacak bir ülke olmadığını belirten Erdoğan, "Bizim kadim medeniyetimiz, asırları devşirmiş bir devlet geleneğimiz var. Biz böyle nice tuzağa maruz kaldık ve o tuzakların hepsini millet olarak bozmayı başardık. Askerimiz, polisimiz, istihbaratımız ve yargı mensuplarımız bu hadiseleri engelleme, hesap sormak için fedâkarca çalışıyorlar. Bingöl'de polislerimize haince saldıranlar, ani olarak ölü olarak yakalandılar. Bayrağımıza saldıran hainler, ani olarak yakalandılar. Kirli planlar yapanlar, suçüstü yakalandılar. Hepsinden hesap sorulacak, hepsine gereken cevap en net şekilde verilecektir. Milletimizden isteğim; huzurumuzu bozmak, Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak isteyenlerin oyununa gelmesinler. Gençlerimiz sabotajlara karşı ağır başlı tutumunu, itidallerini bozmasınlar. Vandallar, yağmacılar sokakları karıştırdıkça, bizler kardeşlik bağlarımızı daha da sıklaştıracak, birbirimize daha çok kenetleneceğiz. İnşallah bu tuzakların hepsi boş çıkacak. Türkiye’nin kaybedecek bir saniyesi yok. Bu engelleri aşacak, bu tahrikleri aşacak, aydınlık geleceği çok daha sağlıklı bir şekilde inşa edeceğiz." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.