Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Abd Gündemini Değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Abd Gündemini Değerlendirdi

BM 68’inci Genel Kurulu görüşmelerine katılmak üzere New York’a giden Cumhurbaşkanı Gül, BM görüşmeleri çerçevesindeki programını ve ardından gerçekleştireceği temasları değerlendirdi.

BM 68’inci Genel Kurulu görüşmelerine katılmak üzere New York’a giden Cumhurbaşkanı Gül, BM görüşmeleri çerçevesindeki programını ve ardından gerçekleştireceği temasları değerlendirdi.

Türkevi’nde basın mensuplarıyla bir sohbet toplantısı gerçekleştiren Cumhurbaşkanı, bu yıl BM Genel Kurulu’na olağanüstü ilgi olduğunu, toplantılara rekor düzeyde devlet ve hükümet başkanının katılacağını aktararak, "Dünyada meseleler de sıcak olunca herkes burada oluyor." dedi.

BM GENEL KURULU ÇERÇEVESİNDEKİ GÖRÜŞMELER

BM toplantılarının bir hafta boyunca süreceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, BM Genel Kurulu’nda geleneksel olarak ilk sırada konuşan Brezilya Devlet Başkanı ve ikinci sıradaki ABD Başkanının ardından üçüncü sırada kendisinin hitap edeceğini söyledi. Konuşmasının ardından iki önemli toplantı yapılacağını kaydeden Abdullah Gül, bunlardan kalkınma ile ilgili olan, "Bin Yıl Kalkınma Hedefleri" başlıklı toplantıya eşbaşkanlık yapacağını aktardı. Gül, "Sürdürülebilir Kalkınma Liderler Forumu" toplantısında da ana konuşmacı olacağını söyledi.

Abdullah Gül, BM Genel Kurulu çalışmaları kapsamında birçok ikili görüşmede de bulunacağını belirterek, bu çerçevede İran Cumhurbaşkanı ve Fransa Cumhurbaşkanı ile görüşmeler gerçekleştireceğini bildirdi.

New York’taki temaslarının bir diğer ayağını ise ekonominin teşkil ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, dünyanın en büyük finans merkezi olan kentte çeşitli toplantılara katılıp konuşmalar yapacağını söyledi.

EKONOMİ VE TÜRK TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞMELER

Merrill Lynch ve Türkiye-ABD İş Konseyi tarafından düzenlenecek etkinliklere katılacağını, Dış İlişkiler Konseyi (CFR) ve Princeton Üniversitesinde konferanslar vereceğini, ayrıca CNN, Washington Post, New York Times ve Foreign Affairs ile de mülakatlar yapacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, New York’ta Türkiye’nin 2015-2016 BM Güvenlik Konseyi adaylığı kapsamında bir resepsiyon vereceğini, ABD’de yaşayan Türk ve Ahıska Türk toplumunun temsilcileriyle de görüşmeler gerçekleştireceklerini belirtti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.