Çukurova Belediyesi Öğrencileri Anıtkabir’e Götürdü

Çukurova Belediyesi Öğrencileri Anıtkabir’e Götürdü

Çukurova Belediyesi, 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinliği kapsamında 30 öğrenciyi Anıtkabir ziyaretine gönderdi. Dört öğretmen ve üç belediye görevlisinin eşliğinde Anıtkabir’e giden 30 öğrenci, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e,...

Çukurova Belediyesi, 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinliği kapsamında 30 öğrenciyi Anıtkabir ziyaretine gönderdi.

Dört öğretmen ve üç belediye görevlisinin eşliğinde Anıtkabir’e giden 30 öğrenci, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e, kendilerine sunduğu bu güzel imkân için teşekkür etti. Çetin, “Bu etkinliği her ay tekrarlayarak gelenekselleştireceğiz. Çocuklarımız her ayın 10’unda saat 10’da Ata’nın huzurunda olacak.” dedi.

Çukurova Belediyesi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76. yılında, Adana Anadolu Lisesi öğrencilerini Anıtkabir’e yolladı. Yakalarında ve ellerinde taşıdıkları Atatürk resimleri ve Türk bayraklarıyla sabahın erken saatlerinde Tandoğan’da toplanan öğrenciler kortej yürüyüşü eşliğinde Anıtkabir’e yürüdü. Adana Anadolu Lisesi öğrencileri Ata’ya bağlılıklarını Ulu Önder’in mozolesine rengârenk çiçekler ve Türk bayrakları bırakarak gösterdiler. TBMM ve Eski TBMM ziyaretini de gerçekleştiren öğrenciler, öğleden sonra kalan zamanlarında da bir rehber eşliğinde Ankara’yı gezdi. Hayatlarında ilk defa Ankara ve Anıtkabir’i gören çocuklar Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e kendilerine sunduğu bu güzel imkân için teşekkür etti.

10 Kasım’da Anıtkabir ziyareti için pilot okul olarak Adana Anadolu Lisesi’ni belirlediklerini söyleyen Başkan Çetin, "Gönül isterdi ki bütün çocuklarımızı Anıtkabir'e gönderebilelim. Belediye olarak yol, kanal, kaldırım çalışması gibi asli görevlerimizin yanı sıra, Cumhuriyet'imizin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın kültürlerinin artmasını sağlamak da bizim asli görevimiz." dedi. Anıtkabir ziyaretlerini geleneksel hale getireceklerini de müjdeleyen Başkan Çetin, “Her ayın 10’unda saat 10’da Ata’nın Huzurunda’ diyerek öğrencilerimizi her ay Anıtkabir’e Ata’nın huzuruna göndereceğiz.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.