‘Çözümle geliyoruz’

‘Çözümle geliyoruz’

Gazetemizi ağırlayan Saadet Partisi adayları, yeni döneme ilişkin hedeflerini anlattı veuyum içerisinde bütün sorunlara kalıcı-rasyonel çözümler üretecekleri mesajını verdi.

HEDEFLERİ ANLATTILAR

Saadet Partisi adayları, gazetemiz ve Konya Televizyonu ailesi ile Gülbahçe Restoran’da düzenlenen sohbet toplantısında buluştu. Toplantıda Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa, İl Başkanı Veli Tolu, Selçuklu Belediyesi Başkan Adayı Ahmet Selim Laleli, Karatay Belediyesi Başkan Adayı Mehmet Şen ve Meram Belediye Başkan Adayı Lütfi Yalman hedeflerini anlattı. “ULAŞIM SORUNUNA ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ”
Toplantında konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa, şehrin güncel sorunlarına dikkat çekti ve getirecekleri çözümleri anlattı. Özkafa, “Raylı sistemlerin yenilemesi gerekiyor. Alâeddin’den Kampüs’e bir tramvay 55 dakikada gidiyor. Bu, en azından 25 dakikaya indirilmeli. Şehrin nüfus yoğunluğu dikkate alınarak, metro da dahil hangi raylı sistem uygunsa onu gerçekleştireceğiz” dedi.
‘İSTİHDAM VE NÜFUS’ VURGUSU
Şehirde huzurun ve istihdamın rahatça sağlanması için devlet politikası olarak nüfusun sabitlenmesi gerektiğini vurgulayan Özkafa, Avrupa’daki birçok şehirde bu politikanın uygulandığı, çok da başarılı olunduğunu dile getirdi. Halkın sağlığının korunmasına özel önem vereceklerini anlatan Özkafa, seçildikleri takdirde hiçbir hormonlu sebze ve meyvenin girişine izin vermeyeceklerini, bununla ilgili mekanizmaları kuracaklarını söyledi.
“ESTETİĞİ KORUYACAĞIZ”
“Şehirde sokakların estetiğini bozan şeyleri kaldıracağız” diyen Özkafa sözlerine şöyle devam etti: “Özellikle şehrin her yerinde büyük bir levha sorunu var. Bazı bölgelerde estetiği bozacak levhalar asılıyor. Şehrin caddelerini estetiğe kavuşturacağız.” Karatay Belediye Başkan Adayı Mehmet Şen, Meram Belediye Başkan Adayı Lütfi Yalman ve Selçuklu Belediye Başkan Adayı Ahmet Selim Laleli de elbirliği ile çalışacakları mesajını verdi.


‘Konya’da sorunları biz çözeriz’

Merhaba ve Konya Televizyonu’na projelerini anlatan Saadet Partisi adayları Özkafa, Laleli, Şen ve Yalman, ‘uyumlu çalışma’ mesajı verdi ve şehrin bütün sorunlarına güç birliği içerisinde kararlılıkla çözüm üreteceklerini belirtti

Saadet Partisi Adayları, Konya Televizyonu ve gazetemiz çalışanları ile Gülbahçe Restoran’da düzenlenen sohbet toplantısında bir araya geldi. Toplantıya,  Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa, Saadet Partisi İl Başkanı Veli Tolu, Selçuklu Belediye Başkan Adayı Ahmet Selim Laleli, Karatay Belediye Başkan Adayı Mehmet Şen, Meram Belediye Başkan Adayı Lütfi Yalman ile gazetemiz yöneticileri ve yazarları, Konya Televizyonu temsilcileri katıldı.
Programın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye başkan Adayı Mustafa Özkafa, Konya’nın gerçek belediyecilik hizmeti anlayışıyla milli görüşçü belediyelerle tanıştığını söyledi. Refah Partili belediyenin ilk seçildiği 1989 yılında şehirde alt yapı ihtiyacının hat safhalarda olduğunu belirten Özkafa, “Biz o zamanlar alt yapıdaki eksikliklerin giderilmesi için ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. Şimdi de gerçekleştireceğiz. Sorunun çözümü için projeler üretiyoruz. Şehirde hala ciddi bir alt yapı sorunu var. Diğer partilerden olan hiçbir aday bu sorundan bahsetmiyor” dedi.
Şehirdeki büyük sıkıntılardan birinin de ulaşım olduğunu kaydeden Özkafa, “Seçildiğimiz takdirde ulaşım sorununa el atacağız. Raylı sistemlerin yenilemesi gerekiyor. Alâeddin’den kampüse bir tramvay 55 dakikada gidiyor. Bunu en azından 25 dakikaya indirilmeli. Şehrin nüfus yoğunluğu dikkate alınarak hangi raylı sistem uygunsa onu gerçekleştireceğiz. Bu şehrin nüfusunu yoğunluğuna göre metro da olabilir” diye konuştu. 
Özkafa, Konya’da insanların sağlıklarına ve doğal sebze ve meyve tüketimi konusunda büyük bir özlemleri olduğunu da dile getirirken, “Neden Konya’ya hormonlu sebze ve meyveler geliyor. Bunun önüne geçilmesi için doğal sebze ve meyvelerin yetişmesi için geniş alanlar oluşturulmalı. Konya’nın meşhur ‘Üzüm Bağları’ yeniden oluşturulmalı. Biz bunu sağlamayı da vaat ediyoruz” dedi.
Şehirde sokakların estetiğini bozan yüzlerce olumsuz levha olduğunu da dikkat çeken Özkafa, “Özellikle şehrin her yerinde büyük bir levha sorunu var. Bazı esnaflar dükkânından büyük estetiği bozacak levhalar asıyor. Şehrin güzelliğine uymayan, her esnafın kendisine has b ir tarz ile levha asmasının önüne geçmek için düzenli, hem esnafların iş yerlerini daha güzel gösterecek hem şehri estetiğine katkı sağlayacak bir çalışmayı esnaf arkadaşlarımız ile iş birliği yaparak çözme gayreti içerisinde olacağız. Bunun için 29 Mart seçimlerinde halkımızın bizlere vereceği desteğe ihtiyacımız var. Çünkü Konya’nın kaybolan yıllarını geri getirmek için mutlaka Milli Görüş ruhuna ve Milli Görüş belediyeciliğine ihtiyacı var” diye konuştu.
Kahvaltı programına katılan Karatay Belediye Başkan Adayı Mehmet Şen, Meram Belediye Başkan Adayı Lütfi Yalman ve Selçuklu Belediye Başkan Adayı Ahmet Selim Laleli ise konuşmalarında Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Özkafa ile uyum içerisinde hizmet yapacaklarını ifade ederken,  “Bizim tek hedefimiz hiçbir kimseyi ayırt etmeden tüm Belediye Başkanları ile uyum ve dayanışma içerisinde ve halkımızın bizlere vereceği öneriler doğrultusunda Konya’ya ve Konyalıya hizmet etmek” diyerek görüş birliğinde oldukları mesajını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum