Çözüm Milli Görüş'te

Çözüm Milli Görüş'te

SP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Latif Öztek, dünyanın bu kötü gidişatına karşı çözümün adil düzen ve Milli Görüş'te olduğunu söyledi

Saadet Partisi (SP) Konya İl Teşkilatı Mart Ayı Genişletilmiş Divan Toplantısı, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Latif Öztek’in katılımıyla gerçekleşti. Toplantıya, SP İl Başkanı Mehmet Şen, AGD Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, SP Konya İlçe Başkanları ve parti yöneticileri katıldı. Toplantıda basın toplantısı düzenleyen SP Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek, toplantının Türkiye ve dünyada çok önemli bir dönemde yapıldığını söyledi. Öztek, “Yurtiçi ve yurtdışında çok önemli olaylar yaşanıyor. Ülkemize baktığımız zaman terör olaylarını görüyoruz. Yaklaşık 30 yıldır bu bela bizim başımızda. Fakat çözüm önerileri sunulmuyor. Etnik grup farkıyla bu sorun çözülmez. Bizim dinimiz bir dediğimiz zaman terör sorunu ortadan kalkmış olur” dedi. 4+4+4 eğitim sistemi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Öztek, “Bu sistemi biz daha önce 4+4+3 şeklinde seçim beyannamesi olarak tanıtmıştık. Biz 8 yıllık eğitime çıktığı günden buyana karşıydık. Zamanında da bunun mücadelesini mecliste de verdik. Ama muhalefet partileri bu sisteme şiddetle karşı çıkıyor. MHP’de sistemi savunmamaktadır. Hükümet şimdi bu sistemi konuşuyor ama içini doldurmak için çalışma yapmıyor. İçinin doldurulması lazım. Burası Müslüman bir ülke o yüzden çocuklarımız da Kur-an’ı Kerim’i ilkokul çağında öğrenmesi gerekiyor” diye konuştu. Ergenekon ve Sivas olaylarının gündemi meşgul ettiğini vurgulayan Öztek, bu davaların sürekli olarak gündemi meşgul etmesinin sebebinin adalet sisteminin yavaş olmasından dolayı olduğunu söyledi.

ERBAKAN’I YENİ ANLIYORLAR

Necmettin Erbakan’ın vefatının birinci senesinde Erbakan’ın değerinin yeni yeni bilinmeye başladığını vurgulayan Latif Öztek, Erbakan’ın büyük adam olduğunu söyledi. Son dönemde yapılan zamları da eleştiren Öztek, Hükümetin LPG, benzin ve mazot zamlarını hükümetin otomatiğe bağladığını ve kendileriyle ilgisi olmadığını söylediklerini kaydetti. Dış ilişkiler hakkında da eleştirilerde bulunan Öztek, “Suriye’deki olaylara baktığımız zaman her gün onlarca adam ölüyor. Türkiye’ye yerleşenlerin sayısı 17 bine ulaştı. Bu sayı daha da artacak. ABD oraya girmeyi planlıyor. ABD ora girdiği zaman orayı düzeltmez. Orayı iyice karıştırır. Afganistan’a bakıyoruz orası da aynı şekilde. 12 askerimiz şehit oldu. Ayrıca ABD askeri rasgele ateş ederek 17 Müslüman’ı şehit etti. Bunun yanı sıra Kur’an yakıldı. Fakat hükümet bunların hepsini görmezden geliyor. ABD’nin oradaki planlarına ortak oluyor. Arap baharı diye başlanan hareketlerde bahar görülmedi. Baharın bilançosu kan ve gözyaşı oldu” ifadelerini kullandı.

EKONOMİ KÖTÜYE GİDİYOR

Asgari ücretin açlık sınırından çok düşük olduğunu söyleyen Latif Öztek, “Asgari ücret 700 lira açlık sınırı bin 50 lira. Aradaki fark az bir rakam değil. Asgari ücret ile açlık sınırı dengelenmelidir. Memur zamlarına bakıyoruz bu yıl 3. memur maaşları alındı fakat hala zam yok. Ekonomimiz kötüye gidiyor. Buna dikkat etmemiz lazım. Hükümet faize para ödemekten başını kaldıramıyor. Acısını çiftçiden besiciden çıkarıyor. Onlar zor duruma düşünce de dışardan et ithal ediliyor. Ekonomimiz böyle giderse Yunanistan ve İtalya gibi olmamız kaçınılmaz. Çok dikkatli olmalıyız” dedi. Toplantıda SP Konya İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini Recep Turan’a devreden Hamza Okur’a SP İl Başkanı Mehmet Şen tarafından yaptığı hizmetler dolayısıyla bir hediye takdim edildi.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.