Coşku dolu tören

Coşku dolu tören

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından düzenlenen ve geleneksel hale getirilen 'Amatör Sporun En İyileri Ödül Töreni' 14.’sü spor ailesinin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi

FOTOĞRAF GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Ramada Otel'de gerçekleştirilen enler törenine Vali Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mustafa Şahin, Konya İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Atiker Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan, Konyaspor Takım Kaptanı Ali Çamdalı, S.Ü.Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr.Hakan Salim Çağlayan, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Selçuklu Belediyespor Başkanı Ali Ziya Yalçınkaya, Meram Belediyespor Başkanı Hüseyin Saraç, TSYD Konya Şube Başkanı Recep Çınar, GHSİM Şube Müdürleri, Federasyon  yönetim kurulu üyeleri, taban birliklerimizin başkanları, amatör spor kulüp başkanları ve sporcular katıldı.

FEDERASYONLARDAN YOĞUN İLGİ

Törene, Konya dışından ise; Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Ufuk Arman, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Başkan V. Yavuz Erence, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Türkiye Halter Federasyonu Başkan V. Mevlüt Ataseven, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı H.Hüseyin Öner, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Eser katıldı Gecede; Merhum Faik Özköksal Onur Ödülü, Amatör Spora Hizmet Ödülü, Merhum Spor Adamı A.Ferit Kesler Onur Ödülü, ASKF Vefa Ödülü ve 2015 Yılı Hizmet Ödülleri, bu ödülleri hak ederek kazanan sporculara ve spor yöneticilere takdim edildi.

Törende konuşan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, "Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yılın enleri ilk ödül törenini yapmayı düşündüğü yıllarda acaba tutar mı acaba ilgi görür mü? diye tereddüt etmiştim. Ama bugün gelinen noktada görüyoruz ki 14. yılın enleri ödül törenini düzenliyoruz. Son yıllarda bu ödül töreni hemen hemen bütün illerde düzenleniyor. Çıktığımız yolun ne kadar doğru olduğunu bugün görüyoruz. Birkaç ödül töreni hariç bütün ödül törenine katıldım. Başlarda uygulayıcı olarak sonlarda ise misafir olarak katıldım" dedi.

FİKİR BABASI KONYA

Spor Genel Müdür Baykan, "1998 yılında Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı olarak çıktığım yolda sadece amacım; Konya'da futbol müsabakalarının düzenli olarak gerçekleştirilmesi, lisans işlemlerinin gerçekleştirilmesi düzgün yapılmasıydı.  Bugün şükürler olsun Türkiye'ye örnek bir yapı oldu. Futbolda Süper Grup uygulamasını ilk Konya başlattı, Türkiye'de uygulandı. Bölgesel Amatör Lig'in kurucusu, fikir babası Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonudur. Gerçekleştirdiğimiz ödül törenleri Türkiye'ye yayıldı. Diyanet Vakfı ile gerçekleştirdiğimiz spor turnuvaları bugün Gençlik Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Bakanlığı arasında uygulanan bir proje haline geldi.Konya'da olimpiyatlarda ödül kazanan sporcular çıktı. Önceleri İl Özel İdaresi ardından Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle uygulanan amatör spor kulüplerine malzeme dağıtım projesi, tüm Türkiye'de uygulanan bir proje haline geldi. Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu üstüne vazife olmayan birçok projeye destek olarak örnek oldu. Konya'da yaşanılan bu olumsuz hava koşullarına rağmen bu salon doluyorsa, Ankara ve İstanbul'dan federasyon başkanları Konya'ya geliyorsa ASKF'nin yaptığı çalışmaların farkında olmanız gerekmektedir. ASKF sizi yalnız bırakmadığı gibi sizde ASKF'yi yalnız bırakmıyorsunuz. Bizden sonra bayrağı devralan arkadaşlarımız bizim yürüttüğümüz projelerin üstüne koyarak yola devam etmektedirler" sözlerini kullandı.

POLİSİMİZE GEREK KALMASIN

Müsabakaların güvenlik güçlerine gerek kalmayan ortamlarda gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Baykan, "Elimizden geldiğince müsabakalarımızı Fair-Play, kardeşlik ve centilmenlik ruhu ile devam ettirme adına üzerimize büyük görev düşüyor. Bir görev daha düşüyor. Ülkemizde polis ve jandarmamız terör için birinci görevde kullanılıyor. Ülkemizde hainlerle mücadele ediyor. Burdan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Geliniz spor müsabakalarını polisimizin ve jandarmamızın görev yapmasına gerek kalmadığı ortamlarda gerçekleştirelim. Geliniz bunu yapalım ki güvenlik güçlerimizin gücünü azaltalım" ifadelerini kullandı. Mehmet Baykan, ülkemizde şehit olan askerlere, polislere ve sivil vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyerek sözlerini tamamladı.

YAPMAMIZ GEREKEN PROJE VAR

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyerek sözlerine başladı. Akyürek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Göreve gelmeden önce Konya ASKF'nin her yerde tabelasını görüyorum. Çok dikkatimi çekiyordu. Görevlerini bilmiyordum. Sonra Mehmet Baykan ile tanıştım. Konya sporunun gelişmesinde ASKF'nin ne kadar önemli bir rol oynadığının farkına vardım. Konya'nın sporuna çok önemli katkıda bulundular. Ben Belediye Başkanı oldum. Mehmet Baykan, TFF Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Ülke futboluna hizmet vermeye başladı. Bugün Konya düne göre çok farklı konuma geldi. Son dönemde 100'ün üstünde kompleks yapıldı. Daha yapmamız gereken birçok proje var. Her açılış yeni bir başlangıca teşkil ediyor" şeklinde görüş belirtti.

30.YILINI GERİDE BIRAKTI

Törende açılış konuşması yapan Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Remzi Ay, sözlerine terörden dolayı şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyerek başladı. Ay, "1986 yılında kurulan federasyonumuz 30.yılını geride bıraktı. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuz gölgesi bütün amatör spor kulüplerine dağılan bir ağaç oldu. Kurulduğumuz bugüne kadar bize destek olan, bizimle bu yolda yürüyen herkese teşekkür ediyorum. Vefat edenlere ise Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.