Çorumlu Firmalar En İyi Katılımcı Uluslararası Ödülü Aldı

Çorumlu Firmalar En İyi Katılımcı Uluslararası Ödülü Aldı

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) dış ticaret potansiyeli ve yerel firmaların uluslararası pazarda rekabet gücünün artırılmasının desteklenmesi stratejik planını kendisine hedef olarak belirleyerek, bu amaçla daha önce hayata geçirdiği...

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) dış ticaret potansiyeli ve yerel firmaların uluslararası pazarda rekabet gücünün artırılmasının desteklenmesi stratejik planını kendisine hedef olarak belirleyerek, bu amaçla daha önce hayata geçirdiği KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi'nin devamı niteliğindeki Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi'ni hayata geçirdi.

ÇTSO'dan yapılan açıklamaya göre, kentin Gıda İşleme Makineleri Kümesi'nde yer alan 14 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen UR-GE Projesi kapsamında proje ortakları, Hindistan'ın ardından ikinci yurt dışı ziyaretlerini Fransa'ya yaptı. Çorumlu firmalardan oluşan Grain Tech Cluster, Fransa'da katıldığı JTIC Uluslararası Değirmencilik Fuarı'nda ise En İyi Uluslararası Katılımcı ödülüne layık görüldü.

Proje kapsamında Çorumlu firmaların oluşturduğu Grain Tech Cluster markasıyla gerçekleştirilen gezinin ilk gününde Paris'te bulunan Türkiye'nin Fransa büyükelçiliği ziyaret edilerek, burada ticaret ateşeleriyle küme toplantısı gerçekleştirildiği bildirildi.

EN İYİ ULUSLARARASI KATILIMCI ÖDÜLÜ

TSO'dan yapılan açıklama da ''Sektörün geleceğine yön verecek konferansların da düzenlendiği fuara ilk kez katılınmasına rağmen yapılan etkili tanıtım çalışmaları sonuç vermiş, Grain Tech Cluster firmaları fuarda en iyi uluslararası katılımcı ödülüne layık görülmüştür. İlimizi ve ülkemizi gururlandıran bu ödül, fuara katılan diğer sektör temsilcilerinin dikkatini Çorum'a çekmeyi başarmıştır. Fuarda ayrıca, çeşitli aralıklarla basın toplantıları düzenlenerek Grain Tech Cluster firmalarının Avrupa basını aracılığıyla bütün Kıta Avrupa'sına tanıtımı sağlanmıştır. ''denildi.

ÇORUMLU FİRMALAR, BİRBİRLERİ İLE DEĞİL ULUSLARARASI RAKİPLERİ İLE REKABET EDİYOR

Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, kentin uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırmak, dolayısıyla dış ticaret potansiyelini güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen UR-GE Projesi'nin başarıyla uygulanmaya devam ettiğini söyledi.

Çorumlu gıda işleme makineleri sektöründeki firmaların projeye yoğun ilgi gösterdiğini belirten Başaranhıncal, ''Firmalarımız proje sayesinde birbirleri ile rekabet etmek yerine, güç birliği yaparak uluslararası rakipleri ile rekabet etmektedirler. UR-GE Projesi sayesinde sağlanan bu güç birliğinden orta ve uzun vadede önemli kazanımlar elde edilecektir. Grain Tech Cluster’ın kısa vadede elde ettiği en önemli kazanım ise, katıldığı fuarda En İyi Uluslararası Katılımcı ödülüne layık görülmesidir. ''dedi.

YIĞIN OLMAKTAN KÜME OLMAYA GEÇİŞ

Çorum'un belli başlı konularda önemli üretim merkezlerinden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Çetin Başaranhıncal şöyle devam etti: ''Makine sanayi ve alt sanayileri, toprak sanayi gibi sektörlerde ilimiz, önemli üretim merkezlerindendir. Şu anda bir 'yığın' durumunda olan sektörlerimiz, Kümelenme Projesi ve UR-GE Projeleri ile 'yığın' olmaktan 'küme' olmaya doğru ilerlemektedir. Sektörlerimizde yapılan ya da yapılacak olan bu tür güç birlikleri, hem firmalarımızı, hem de ilimizi uluslararası pazarlarda daha rekabetçi kılacaktır. '' ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.