Çorum'da İş Dünyasına 'Teknokent' Anlatıldı

Çorum'da İş Dünyasına 'Teknokent' Anlatıldı

Çorum Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇOSİAD) tarafından yapımı devam eden Hitit Üniversitesi Teknokent Projesi kapsamında iş adamlarına konferans verildi. ÇOSİAD toplantı salonunda gerçekleştirilen seminer de iş...

Çorum Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇOSİAD) tarafından yapımı devam eden Hitit Üniversitesi Teknokent Projesi kapsamında iş adamlarına konferans verildi.

ÇOSİAD toplantı salonunda gerçekleştirilen seminer de iş dünyasına Teknokent'in önemi anlatıldı. Programda konuşan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversite-sanayi iş birliğinin en önemli ayaklarından birinin de Teknokent olduğunu söyledi.

''Çağın getirdiği teknolojik gelişmeleri takip etmeyen, çağa ayak uydurmayan firmalar büyüyemez'' diyen Alkan, Teknokent'in bu yıl sonunda tamamlanacağını kaydetti.

İLK ROBOTU CİZRELİ BİR ALİM İCAT ETTİ

Teknoloji ile ilgili geçmişten örnekler veren Rektör Alkan, ilk robotun Cizreli bir alim olan Cezire tarafından yapıldığını aktararak,"Teknokentler çok önemli. Teknokentler üniversite sanayi işbirliğini sağlama noktasından en önemli adımlardan birisidir. En önemli faydası üniversitedeki teorik bilginin pratikle birleşmesini sağlamasıdır. Teknoloji yoğun sanayinin bulundukları yerde güçlendirilmesi, teknoloji transferinin sağlanması ve sanayinin güçlenmesine katkı sağlaması için birçok faydası var. Türkiye'de 1985 yılında Teknokent yapımına başlanmış. İstanbul Teknik Üniversitesinde (İTÜ) ilk Teknokent çalışması başladı. O zaman üniversitenin rektörü bir bayandı ve ona da büyük tepki gösterdiler. 'Bu kadın ne yapıyor, üniversiteyi satıyor' dediler. Ama şimdi 500 firma İTÜ'nün kapısında bekliyor. ''dedi.

Daha sonra konuşan Çorum Valisi Ahmet Kara, şehrin sanayi alanında büyük çalışmaları olduğunu söyledi. Kuruluş yeri faktörleri olarak Çorum sanayiye çok elverişli bir yer olmadığını belirten Kara, ulaşımı çok müsait olmamasına, pazarlama kaynaklarına çok yakın olmadığı halde Çorum'da sanayi alabildiğince geliştiğini dile getirdi. Kara ''Bu Çorum severliğin, memleket severliğin, memleketlerine aşkın bir nişanesidir. Burada bir sanayileşme hamlesi başlattılar. Biz de yıllarca dışarıda duyduk. Şimdi de içerisindeyiz.'' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından katılımcı iş adamlarına sinevizyon eşliğinde Teknokent ile ilgili bilgilendirme yapıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.