Çocukları hapsetmeyin

Çocukları hapsetmeyin

Eğitimci Nurten Dalgıç, “Çocuklarımız apartman içine hapsedildi. Enerjilerini boşaltamıyorlar. Onların oyun oynamasına ve enerjilerini boşaltmalarına fırsat vermeliyiz” dedi

Saadet Partisi Meram Kadın Kolları tarafından düzenlenen “Anne ve Baba Tutumlarının Çocuk Gelişimine Etkisi” konulu konferans gerçekleştirildi. Saadet Partisi İl binasında gerçekleştirilen programa çok sayıda parti üyesi katıldı. Ailenin azık ve katıktan oluştuğunu söyleyen Dalgıç, “Azık çocuklarımızdan, katık kazandığımız helal lokmalardan oluşur. Bu ailenin en önemli iki temel unsurudur. Aile; inanç, maneviyat ve ahlak demektir. Çocuklarımızı İslami değer ve hassasiyetlerle yetiştirmeyi becermeliyiz. Aile olmak, emek gerektirir. Geleceğin yapı taşları olan çocuklarımızın yüreğine insanlığı, sevgiyi ve şefkati yerleştirmeliyiz. Çocuklar için asıl olan rol modeli anneler oluşturur. Onları ihmal etmeden dinlemeyi bilmeliyiz. Çocuklarımıza güven verip, aynı seviyeye inip, göz teması kurmayı başarmalıyız. Başlarını okşayıp sarılmalıyız. İnsanın çocuğuyla kaliteli vakit geçirebilmesi imkansız değil. Yeter ki bizler bu vakti ayarlayabilelim” diye konuştu.

2-1.20160422093728.jpg

ÇOCUKLAR ENERJİSİNİ BOŞALTABİLMELİ

Anne ve babaların işlerinin yoğun olduğu vakitte dahi çocuklarıyla ilgilenmesinin mühim bir konu olduğunu da vurgulayan Dalgıç, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Ne kadar yoğun bir çalışma temposuna sahip olursak olalım, çocuklarımızı dinleyerek onlara kısa açıklamalarda bulunmalıyız. Bazı davranışlarımızla çocuklarımız üzerinde kalıcı etkiye sahip davranışlar oluşturabiliriz. Çocuklarımızın maneviyatını geliştirmek için onlarla iki dakika da olsa Kur'an-ı  Kerim okuyabiliriz. Onlar bizlere Allah tarafından verilmiş en güzel hediyelerdir. Bizde emanetimize sahip çıkabilmeliyiz. Çocuklarımızla yapabileceğimiz etkinliklerimizi çeşitlendirebiliriz. Çocuklar, hayatı oynadıkları oyunlar sayesinde öğrenirler. Bu oyunlara bizde birlikte eşlik etmeliyiz. Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.S)'de bize bunu belirtti. Bazı değerlerimizi yitiriyoruz. Yıllar öncesinde var olan mahalle kültürümüzü kaybetme noktasına geldik. Çocukluk dönemlerinde oynadığımız oyunların hiçbiri amaçsız değildi. Sokaklarda sek sek oynanırdı. Bu oyun bize hayatta dengede kalmayı öğretirdi. Kelime oyunu oynanırdı. Kelime dağarcığımız ve zihnimiz gelişirdi. Saklambaç, bütünlüğü öğretirdi. Bu oyunların çoğu şimdi oynanmıyor. Çocuklarımız apartman içine hapsedildi. Enerjilerini boşaltamıyorlar. Onların oyun oynamasına ve enerjilerini boşaltmalarına fırsat vermeliyiz.” Program, konuşma esnasında  çocukları yetiştirme konusunda anne ve babaya düşen görevleri anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.