Çocuklara iyi bir dini eğitim verilmeli

Çocuklara iyi bir dini eğitim verilmeli

Merhaba Gazetesi Köşe Yazarı Eğitimci-Yazar Mehmet Emin Karabacak, Çumra Saliha Onbaşı İlkokulu’nda öğrenci ve öğrenci velileriyle buluştu.

Merhaba Gazetesi Köşe Yazarı Eğitimci-Yazar Mehmet Emin Karabacak,  Çumra Saliha Onbaşı İlkokulu’nda öğrenci ve öğrenci velileriyle buluştu. Öğrencilere verimli ders çalışma ve başarılı olmanın yoları yanında başarının önündeki engellerle de mücadele konusunda bilgi verdi. Karabacak, öğrencilere verimli ders çalışma teknikleri, sınav kaygısı, sınav kaygısını azaltmada göz ve nefes egzersizlerini uygulamalı olarak anlattı. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Karabacak,  ardından veli seminerine geçti. Karabacak,  veli seminerinde çocukların okul başarısının önündeki en büyük engelin “Haram lokma, beddua ve yüksek beklenti” olduğunu vurguladı. Karabacak, “Çocuklarının bu dünyada rahat edebilmeleri için her fedakârlığı yapan anne babaların, çocuklarının dini eğitimleri söz konusu olunca aynı hassasiyeti gösteremediklerini belirtti. Oysa verilecek iyi bir dini eğitim, çocukları olduğu kadar anne babaları da hem sorumluluktan kurtaracak hem de ahretleri için kurtuluşlarına vesile olacaktır” dedi. Günümüzde eğitimin her kademesinde psikolojik danışma hizmetlerinin öneminin arttığını vurgulayan Mehmen Emin Karabacak, velilere okul rehberlik servisleriyle sürekli iletişim halinde olunması gerektiğini söyledi. Bunun yanında çocukların başarısını artırmak için anne babalara düşen görevler hakkında bilgi veren Karabacak, seminer sonunda öğrenci velilerinin sorularını cevapladı. Programının ardından “Çocuklara Allah ve Namazı Bilinçaltında Sevdirebilmek, Tabakları Ayırdık Çocuklar Söz Dinlemez Oldu, Bayramlık İstemeyen Çocuklar, Bilinçaltı Aptaldır Şakadan Anlamaz ” kitaplarını imzaladı.

Velilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi de Saliha Onbaşı İlkokulu Müdürü Yasin Çelik, Çocuk yetiştirmede anne-babanın önemine dikkat çeken ve bu konuda anne-babalara önemli görevler düştüğünü örneklerle anlatan M. Emin Karabacak’a teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.