Cizreli Üniversitelilerden Köy Öğrencileri Kitapsız Kalmasın Projesi

Cizreli Üniversitelilerden Köy Öğrencileri Kitapsız Kalmasın Projesi

Şırnak Üniversitesi Cizre Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü’nde okuyan öğrenciler, köy öğrencileri kitapsız kalmasın diye proje hazırlayıp öğrenciler için kitap topluyor. Cizre MYO öğrencileri, köy öğrencileri için okulda...

Şırnak Üniversitesi Cizre Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü’nde okuyan öğrenciler, köy öğrencileri kitapsız kalmasın diye proje hazırlayıp öğrenciler için kitap topluyor. Cizre MYO öğrencileri, köy öğrencileri için okulda açtıkları kitap toplama standına öğrencilerin yanı sıra dışarıdaki vatandaşlarında projeye duyarlı olup destek vermesini istedi.

Cizre Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü’nde okuyan kız öğrenciler, köy okullarında okuyan öğrenciler için bir proje hazırladı. Başka illerden Cizre’ye üniversite okumak için gelen öğrenciler, burada köy okullarında okuyan öğrencilerin halini görünce, bir grup arkadaşlarıyla oturup köy öğrencileri için bir projeye imza attı. Cizre MYO’da okuyan Betül Menekşe, Yasemin Gezici, Ali Neyman, Sabiha Yumru, Saadet Eren, Esra Siyahkoç, Sevda Aykan isimli öğrenciler, Toplum Gönüllüleri Vakfı Şırnak temsilcileri Kadri Çiftçi ve Akif Demirhan ile beraber ‘Kütüphanesiz Çocuklara Bir El De Sen Uzat’ projesi hazırlayıp kitap toplamaya başladı. Köy öğrencileri için proje başlatan Cizre MYO öğrencileri, okulda kitap toplama standı açtı. Şimdiye kadar çok sayıda kitap toplayan öğrenciler, ayın 15’inde bitecek olan proje çerçevesinde topladıkları kitapları belirledikleri İdil’e bağlı Okçu Köyü İlköğretim Okulu’na götürüp öğrencilere dağıtacak.

Kitap toplama projesi ile beraber Cizre’de kalan Ezidiler için de giyim toplayan öğrenciler, elbiseleri de proje bittikten sonra Ezidilere teslim edecek.

Özellikle Güneydoğu Bölgesi’nde kitap okuma alışkanlığının olmadığından yakınan öğrenciler, bu tür kitap okuma veya kütüphane açma gibi projelere vatandaşların duyarlı olmasını istedi. Şimdiye kadar okula gelen öğrencilerin projeye çok ilgi gösterdiğini ve kitap bağışladıklarını söyleyen öğrenciler, bunun yetersiz olduğu ve dışarıdaki vatandaşların da buraya gelip kitap bağışında bulunması gerektiğini dile getiriyor. Proje hakkında açıklamada bulunan Toplum Gönüllüleri Vakfı Şırnak temsilcilerinden Kadri Çiftçi, “Biz Cizre Meslek Yüksekokulu’nda okuyan öğrenci arkadaşlarımızla böyle bir etkinlik yapmayı düşündük. Toplum Gönüllüleri Vakfı, siyasi amaç gütmeyen sosyal projeler yapan bir vakıftır. Biz vakıfla çalışıyoruz. Sadece gönüllüyüz. Bizde öğrenci arkadaşlarla vakfa destek amacıyla proje yürüttük. Bizim burada iki projemiz var. Ezidi ailelere giyim yardımı ve köy okullarında okuyan öğrenciler için kitap toplama projeleridir. Cizre Meslek Yüksekokulu’nda okuyan öğrenci arkadaşlarımızla İdil’in bir köyünde yaşayan öğrenciler için kitap topluyoruz. Kitap bağışı yapmak isteyen vatandaşlardan alacağımız kitaplarla köy öğrencileri için kütüphane oluşturmak istiyoruz. Kitap ve kırtasiye malzemesi topluyoruz.” dedi.

Projede yer alan Cizre MYO öğrencilerinden Yasemin Gezici, “Projemizin amacı köy okullarında okuyup kitapsız olan öğrenciler için bir imkan sağlamaktır. Bir okul belirledik. İdil’e bağlı Okçu Köyü İlköğretim Okulu’nda okuyan öğrencilerin kitap ihtiyacı olduğunu öğrendik. Bu yüzden hep birlikte gönüllü olarak kitap toplama projesi düzenledik. Tüm vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Sadece bizim okulda okuyan öğrencilerimiz değil, dışarıdaki vatandaşlarımızın da bu konuda bize destek vermesini istiyoruz. Amacımız gönüllülük işi ve öğrenci kardeşlerimizin kitap ihtiyacını gidermektir. Çünkü bu bölgenin daha çok ihtiyacı olduğunu düşündük. Biz Cizre MYO’da okuyoruz ve ilk önce kendi okulumuzdan başlamak istedik, buradan adım atmak istedik. Buradan adım atarsak daha çok gönüllü toplarız ve bu gönüllülerle daha çok ileriye dönük büyük projelere atım atabiliriz.” diye konuştu.

Arkadaşlarıyla bir proje yaptıklarını söyleyen Ali Neyman isimli öğrenci de, Cizre Belediyesi bünyesinde Küçük Sanayi Sitesi’nde kalan Ezidiler için elbise topladıklarını ifade etti. Projenin çok iyi geçtiğini belirten Esra Siyahkoç ise, öğrenci arkadaşlarla böyle bir proje yaptıklarını ve proje kapsamında kendilerine gelen yardımları hak sahiplerine yetiştireceklerini vurguladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.