Cizreli Minikler Özel Projeyle Futbolla Tanıştırılıyor

Cizreli Minikler Özel Projeyle Futbolla Tanıştırılıyor

Şırnak Cizre Kaymakamlığı tarafından Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Futbol Okulu'nda Cizreli minikler geleceğe hazırlanıyor. 6 yıldır Cizreli miniklere futbol eğitimi veren antrenör Mevlüt Çeper, en büyük hedeflerinin çocukları...

Şırnak Cizre Kaymakamlığı tarafından Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Futbol Okulu'nda Cizreli minikler geleceğe hazırlanıyor. 6 yıldır Cizreli miniklere futbol eğitimi veren antrenör Mevlüt Çeper, en büyük hedeflerinin çocukları sokaktaki başıboş zamanlarında futbolla tanıştırmak olduğunu söyledi.

Şırnak’ın Cizre Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi ile Cizre Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü tarafından 6 yıl önce ortaklaşa açılan Futbol Okulu’nda bu sene yaklaşık 400 genç futbola koşuyor. Sabah ve öğleden sonra farklı gruplar halinde futbol eğitimini alan minikler, futbolun güzelliklerini anlamaya çalışıyor. Hem okula giden hem de futbol okuluna gelen öğrenciler, bu durumdan oldukça memnun. Okul dışında boş zamanlarını futbolla değerlendiren Cizreli minikler, geleceğe futbolcu olmak ümidiyle hazırlanıyor. Cizre Şehir Stadyumu'nda eğitim alan öğrenciler, ilk önce düz koşu, ardından ısınma hareketleri daha sonra da futbolla ilgili çalışmaları yapıyor. Antrenörler Mevlüt Çeper, Abdullah İde ve Hamit Dadak’ın gözetiminde eğitim alan minikler geleceğin futbolcuları olmak istiyorlar. Şimdiye kadar büyük takımlara yaklaşık 15 futbolcu gönderen Cizre Futbol Okulun en büyük hedefi çocukları sokaktan kurtarmak.

YAKLAŞIK 400 ÇOCUK FUTBOLLA TANIŞTI

Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Cizre Futbol Okulu Antrenörü Mevlüt Çeper, “Yaklaşık 6 yıldır Cizre Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü bünyesinde açılan Futbol Okulu’nda çocukları eğitiyoruz. Amacımız burada bir üst yapıya futbolcu kazandırmak en büyük hedefimizdir. Cizrespor’a futbolcu kazandırdığımız memnun oluruz. Bu sene okulların açılmasıyla beraber ilk etapta 100 tane çocuğun kaydını aldık. Şuanda toplam sayımız 350-400 arasıdır. Buraya gelen çocuklara haftasonları dahil her gün hem sabah hem de öğlen sonra okula gidenlere göre farklı gruplar halinde idman yaptırıyoruz. Bizim en büyük hedefimiz çocukları sokaktan almaktır. Çocukları sokaktan aldığımız zaman burada aktiviteler ve çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bir de çocuklar buraya geldiği zaman çok memnun oluyor. Allah razı olsun bu sene bizim sahamızı da yaptılar. Şimdi çocuklar bu güzel zeminde antrenman yaptığı zaman zevk alıyor ve seve seve geliyor. Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü nezdinde tüm çalışmalarımız devam ediyor.” diye konuştu.

Antrenör Abdullah İde de şunları söyledi: “Çalışmalarımız gerçekten iyi gidiyor. Sahamızda futbol oynamaya elverişlidir. Çocuklarımız daha iyi top oynuyor. Çalışmalarımızı daha geniş alanlarda yapma imkanı bulduk. Bizim futbol okulumuz artık ileriye dönük bir yatırımdır. Geçen sene zaten 350 tane öğrencimiz vardı. Bu sene de kayıtlar yeni başladı. Bir hafta da 100 tane öğrenci kayıt yaptırdık.”

GALATASARAY’DA OYNAMAK İSTİYORUZ

Cizre Futbol Okulu’na giden öğrenciler de okuldan memnun olduklarını söyledi. En büyük hedeflerinin futbolcu olup Galatasaray’da oynamak istediklerini söyleyen öğrenciler, kendilerine verilen eğitimlerden dolayı hocalarına teşekkür etti. Okul dışında boş zamanlarında buraya gelip futbol oynadığını söyleyen sporcu Hasan Tongut, “Burada 3-4 senedir futbol oynuyorum. Miniklerden yavaş yavaş amatör ligine gitmek istiyorum. Hedefim profesyonel lig ve daha da ileri gitmektir. Aynı zamanda aileme de maddi olarak yardımcı olmak istiyorum. Hocalarımı da teşekkür ediyorum.” dedi.

Öğrenci Sekvan Güler de, çok güzel geçtiğini, buraya futbol oynamak, futbolcu olmak ve Galatasaray’da oynamak istediğini söyledi. Bedirhan Tolukçu ise şöyle konuştu: “Buradaki futbol çalışmalarımız güzel gidiyor. Burada ayak içi pas, şut falan öğreniyoruz. Bende futbolcu olup Galatasaray’da oynamak istiyorum.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.