Cizre Belediyesi’nden Kadınlara Pozitif Ayrımcılık

Cizre Belediyesi’nden Kadınlara Pozitif Ayrımcılık

Cizre Belediyesi, belediyeye ait şehir içi otobüslerinin kadınlar için perşembe günlerinde ücretsiz yaptıklarını açıkladı. Belediyenin ilk kez kadınlar için pozitif bir ayrımcılığa imza atıldığı ifade edildi.Şırnak’ın Cizre ilçesinde...

Cizre Belediyesi, belediyeye ait şehir içi otobüslerinin kadınlar için perşembe günlerinde ücretsiz yaptıklarını açıkladı. Belediyenin ilk kez kadınlar için pozitif bir ayrımcılığa imza atıldığı ifade edildi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde her hafta Perşembe günleri kadınların yoğun olarak mezarlıkları ziyaret etmesi belediyeyi harekete geçirdi. Bunun için çözüm arayışlarına giren belediye, kadınların Perşembe günlerinde mezarlıklara gidip gelmelerinde taşıma konusunda yardımcı oldu. Belediye olarak kadınlar için bir ilke imza atan Cizre Belediyesi, belediyeye ait şehir içi otobüslerini kadınlar için perşembe günlerinde ücretsiz taşıma kararı aldı. Bu kararın belediye tarafından resmi olarak alındığı açıklandı.

Belediyenin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, “Cizre Belediyemiz, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık kapsamında bir ilke imza attı. Belediyemize ait şehir içi otobüsleri bundan sonra her hafta perşembe günleri kadınları ücretsiz taşıyacak. Bu karar belediyemiz kadın meclis üyeleri tarafından öneri olarak belediyemiz meclisine sunuldu. Belediyemiz meclisi de önergeye ilişkin yapılan görüşme ve oylama neticesinde; hem ulusal yasalarda hem de uluslar arası yasa ve sözleşmelerde kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığın tanındığı, ilçemizdeki kadınların çoğunun çalışmadığından ekonomik olarak ailelerine bağlı oldukları, her hafta perşembe günleri kadınların yoğun olarak mezarlık ziyaretine gittikleri ve bu nedenle de talebin kabulüne işaretle yapılan oylamada, belediyemiz meclisinin oy birliğiyle kabul edilmiştir.” denildi.

Konu ile ilgili Belediye Eşbaşkanı Leyla İmret de bir açıklama yaptı. Başkan İmret, şehir içi ulaşımdaki sorunların farkında olduklarını ifade ederek, “Bunun için bir dizi önlem alabilmek için meclisimizle halen konu üzerinde görüşmelerimiz devam ediyor. Çok kısa bir zamanda şehir içi ulaşımında yeni güzergâhlar belirleyeceğiz. Bununla birlikte dar ve ulaşım için elverişli olmayan özel dolmuşlar için yeni kararlar alacağız. Daha ferah ve temiz olan ulaşım araçları halkımız hizmetinde olmasını sağlayacağız.” dedi.

Meclis kararıyla her hafta perşembe günleri belediyeye ait şehir içi otobüslerinin kadınları ücretsiz taşıma kararı aldıklarını söyleyen Başkan Leyla İmret şunları söyledi: “Kadınları şehir içinde belediyemize ait olan yarım otobüslerde ücretsiz ulaşımını sağlama için belediyemize ait olan 8 yarım otobüsü iki katına çıkararak halkımızın ulaşım sorununu ortadan kaldıracağız. Şehir içi araç trafiğinin aksamaması içinde dolum durakları yapacağız, duraklar dışında yolcu indirme veya bindirmeyi yasaklayacağız. Halkımızın biraz sabırlı olmasını istiyoruz. Vaat ettiğimiz bütün projeleri hayata teker teker geçireceğiz, bundan kimsenin şüphesi olmasın.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.