Cindoruk’tan Hükümete veryansın

Cindoruk’tan Hükümete veryansın

Ülke sorunlarını tartışmak için Konyaya gelen DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, politikadan, ekonomiye, tarımdan, teröre kadar birçok konuda hükümete veryansın etti.

Demokrat Parti (DP) Konya İl Başkanlığı ülke sorunlarını tartışmak amacıyla “Hz. Mevlana Diyarında Dertlere Derman Arıyoruz” konulu toplantı düzenledi. Programa DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk katıldı. 100. Yıl Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen toplantıya eski Adalet Partililerle çok sayıda DP’li katıldı.

2002 yılından itibaren şehirlerin ihmal edildiğini ve ihmalden Konya’nın da payına düşeni aldığını dile getiren Cindoruk, “7 yılda Konya’ya ne yaptılar?” diye soruyum. Aldığım cevap sadece Adliye Sarayı’nın yapılması. Bu beni bir hukukçu olarak çok sevindirdi. Fakat Türkiye’nin tarım şehri daha çok yatırımları hak etmektedir” dedi. Cindoruk “Konya Selçuklu Devletine başkentlik etmiş bir Mevlana şehridir. Bu nedenle DP ilk kurulduğundan bu yana Konya’ya önem vermiştir. Tarımda Konya’ya ilk traktörü biz getirdik. Bahri Dağdaş’la birlikte ilk tohumu toprağa biz serptik. Sulu tarımı ilk biz başlattık. Sulu tarım Konya’da yaygınlaştırılsın ve hayata geçirilsin Türkiye’nin tarihini değiştirecektir. Biz iktidar olursak Konya Ovası'nı aynen GAP gibi yapacağız. Çiftçinin, köylünün partisi olmaya devam edeceğiz. Üniversite yaptık. Bugün Selçuk Üniversitesi 100 bine yaklaşan öğrencisiyle Konya’nın ekonomik hayatına yön vermektedir” diye konuştu.
“TERÖR BU HÜKÜMET ZAMANINDA ARTTI”
Cindoruk, hükümetin terörle mutabakat içinde olduğunu anlatarak, 2000’li yıllarda biten terörün tekrar faaliyetlerine başladığına dikkat çekti. 2002 yılından itibaren hükümetin uyguladığı yanlış uzlaşmacı tutumun terörü cesaretlendirdiğini ifade eden Cindoruk şöyle konuştu: “Hükümet çözümü sadece terörle uzlaşmakta gördü. Fakat milletle uzlaşmak istemedi. Gelinen noktada yanlış politikalar yüzünden terörün önünü alamayan hükümet, demokratik açılım yoluna gitti. Açılımda da yeni bir şey yok. Şimdi işi referanduma götürmek istiyorlar. DP olarak biz eğer tüm Türkiye’yi kapsayan ve gerçekten evrensel insan haklarına göre hazırlanan her referanduma evet demeye hazırız.”
“MİLLETİN İZZETİ NEFSİNİ KIRDILAR”
“Türkiye'de son yıllarda hepimizi inciten bir siyasi süreç yaşıyoruz. Bir kavga, bir kargaşa sürüp gidiyor” diyen Cindoruk, “Siyasi partiler birbirleriyle ağız dalaşı yapıyor. Herkes birbiriyle kavga ederken, ülkenin gerçek meseleleri gizleniyor. Tayyip Erdoğan, tek kişinin söz sahibi olduğu bir diktatörlük yaratmaya çalışıyor fakat diktatör olmaya da kabiliyeti yok. Bu nedenle bu işi etrafında kurduğu mekanizmayla yapmaya uğraşıyor. Bir İsrailli, Türkiye Büyükelçisini bir sehpa gibi yere oturtup kendisine hakaret edebiliyor, ondan sonra bir özür mektubuyla kurtulmak istiyor. Bu siyasileri tatmin etmiş olabilir, bir özür mektubu yeterli mi? Halkımızın kırılmış olan izzeti nefsini tatmin eder mi? Tüm bunların yanında Türkiye’nin gerçeği var.  2,5 milyon kredi kartlı borçlusu var. Her gün 700 bir kişi işsiz kalıyor. Tekel işçileri, itfaiyeciler sokakta eylem yapıyor.  Bu insanlar kaybolmuş haklarını istiyorlar” dedi.
Konuşmanın ardından DP Konya İl Başkanlığı’nca Cindoruk'a, Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye edildi, nazar boncuğu takıldı. Partiye katılan eski Kültür Bakanlardan Namık Kemal Zeybek'e, parti rozeti takıldı.
HASAN AYHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.