Çin’den Türkiye’ye Ödül

Çin’den Türkiye’ye Ödül

Türkiye’den yayıncı Cem Kızılçeç’in de dahil olduğu yabancı 10 yazar ve çevirmen, 8. Çin Kitapları Özel Katkı Ödülü'nü almaya layık görüldü.Ödül ile Türkiye’nin onur konuğu olarak katılacağı 21. Pekin Uluslararası Kitap...

Türkiye’den yayıncı Cem Kızılçeç’in de dahil olduğu yabancı 10 yazar ve çevirmen, 8. Çin Kitapları Özel Katkı Ödülü'nü almaya layık görüldü.

Ödül ile Türkiye’nin onur konuğu olarak katılacağı 21. Pekin Uluslararası Kitap Fuarı için yapılan törenler bugün başkent Pekin’deki Büyük Halk Sarayı’nda gerçekleştirildi. Törene Çin Başbakan Yardımcısı Liu Yandong ve Türkiye Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı katıldı. Liu’nun, ödülleri vermesinin ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

Törenin ardından Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Kızılçeç, "Emeğimizin karşılığını aldık. Türkiye’yi temsil etmekten mutluyuz." dedi. Kızılçeç, Çinlilerin geçen yıl Türkiye’de özel konuk oldukları fuarda ricaları üzerine kendilerine 2-3 adet edebi eser bastıklarını, Şincan’ı (Uygur bölgesi) tanıtan eser bastıklarını ancak esas odaklandıkları alanın akademik çalışma olduğu ifade etti.

Öte yandan törenin ardından 27-31 Ağustos tarihlerinde Pekin Uluslararası Sergi Merkezi'nde yapılacak 21. Pekin Uluslararası Kitap Fuarı için bir de açılış resepsiyonu düzenlendi. Burada bir konuşma yapan Bakan Yardımcısı Arıcı, kitap fuarı kapsamında gerçekleştirilecek onur konukluğu faaliyetlerinin Çin halkına Türkiye’yi tanımaları açısından önemli bir fırsat sunacağını düşündüğünü dile getirdi. Resepsiyonda ayrıca Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı sanat müziği topluğu da bir konser verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.