Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bezmialem Vakıf Üniversitesinde akademik yıl açılış törenine katılacak. Erdoğan akşam da Muharrem Ayı münasebetiyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Muharrem Aşı verecek. (10.00-17.30- İstanbul-Ankara)-...

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bezmialem Vakıf Üniversitesinde akademik yıl açılış törenine katılacak.

Erdoğan akşam da Muharrem Ayı münasebetiyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Muharrem Aşı verecek. (10.00-17.30- İstanbul-Ankara)

- Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında merkez binada toplanacak. (14.00-Ankara)

POLİTİKA

- Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Alman Federal Meclisi Milletvekillerinden oluşan heyeti bakanlıkta kabul edecek. (11.30-Ankara)

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Bütçe ve Kesin Hesap Kanunu tasarılarının geneli ile Sayıştay tezkereleri üzerindeki görüşmelere katılacak. (11.00-Ankara)

EKONOMİ

- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ekim ayı ‘Tüketici Fiyat Endeksi’ ile ‘Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi’ni açıklayacak. (10.00-Ankara)

- Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) 2014 yılı 3. dönem ‘İllere Göre Seçilmiş Bankacılık Sektörü Verileri’ni (FİNTÜRK- Finansal Türkiye Haritası) açıklayacak. (14.00-Ankara)

DÜNYA

- Irak ve Suriye'deki IŞİD hedeflerine düzenlenen hava saldırılarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

- Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Ebola virüsünün ele alındığı 64. toplantısını Benin’de gerçekleştirecek.

GÜNCEL

- Karaman Ermenek’deki maden kazası ile ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Karaman)

- Balyoz davasında yeniden yargılama kararının ardından ilk duruşma Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’nda görülecek. (09.00- İstanbul)

- İzmir’de 19 Ağustos 2014 tarihinde emniyet mensuplarına yönelik yapılan operasyonla ilgili yargılama, 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayacak. (İzmir)

- Organ bağışını özendirmek amacıyla Bursa'nın Gürsu ilçesinde paraşüt yarışması düzenlenecek. (11.00-Bursa)

- Suriye sınırındaki gelişmeler takip ediliyor. (Şanlıurfa)

KÜLTÜR-SANAT

- Çin'de 7. Avrupa Birliği Film Festivali başladı. Başkent Pekin'de dün akşam başlayan ve Pekin'deki İtalya Kültür Enstitüsü'de yapılan açılışa Avrupa Birliği'nden ve Çin'den ünlü yönetmen ve oyuncular da katıldı. Festival 5 Kasım'a kadar sürecek. (Pekin-ÖZEL)

SPOR

- Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun 8. Hafta maçları Eskişehirspor – Balıkesirspor ve Torku Konyaspor - Kardemir Karabükspor karşılaşmalarıyla tamamlanacak. (19.00-20.00-Eskişehir-Konya)

- PTT 1. Lig’de 8. Hafta maçları Kayserispor – Denizlispor ve Orduspor - Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşılaşmalarıyla tamamlanacak. (18.00-18.30Kayseri-Ordu)

- Şampiyonlar Ligi D Grubu 4. Maçında Borussia Dortmund’a konuk olacak Galatasaray, bu maç için Almanya’ya gidecek. (11.00-İstanbul)

- Borussia Dortmund’a konuk olacak Galatasaray’da teknik direktör Cesare Prandelli ve bir oyuncu karşılaşmanın oynanacağı BVB Stadion’da basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. Sarı kırmızılı ekip Borussia Dortmund maçının son çalışmasını da aynı yerde yapacak. (19.30-20.00-Dortmund) CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.