Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen Esenler Belediyesi Toplu Açılış Töreni'ne katılacak. Ardından Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek Star Gazetesi Necip Fazıl Ödülleri Takdim Töreni'nde...

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen Esenler Belediyesi Toplu Açılış Töreni'ne katılacak. Ardından Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek Star Gazetesi Necip Fazıl Ödülleri Takdim Töreni'nde bulunacak. (13.30-19.00-İstanbul)

-AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Afyonkarahisar'da partisinin 23. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın son bölümünde kapanış konuşması yapacak. (14.30-Afyonkarahisar)

POLİTİKA

- CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Antalya Sirene Otel'de düzenleyeceği basın toplantısında, TBMM CHP Grubu 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'nın sonuçları hakkında bilgi verecek. (11.45-Antalya)

-HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin Esenler ve Gaziosmanpaşa 1. olağan kongrelerine katılacak. (10.00-11.00-İstanbul)

DÜNYA

-Romanya’da halk, cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu için sandık başına gidecek. (Bükreş)

-Azerbaycan’ın, narı ile tanınan Göyçay şehrinde yapılan geleneksel nar festivali renkli görüntülerle başladı. (Bakü)

-Arapça yayınlanan Hira Dergisi'nin Hindistan'da düzenlenen tanıtım toplantısı büyük ilgi gördü. Derginin tanıtım toplantısında çok sayıda Hintli, Türk ve Arap entelektüel bir araya geldi. (Yeni Delhi)

-Kosova’nın başkenti Priştine’nin Belediye Başkanı Shpend Ahmeti, göreve başladığı ocak ayından bu yana işe halk otobüsüyle gidiyor. Şehrin biraz dışında iki katlı bir evde yaşayan Ahmeti, sabah 08.00’de evden çıkıyor ve yanında herhangi bir koruma olmadan otobüs durağına tek başında yürüyor. Yol boyunca karşılaştığı vatandaşlarla sohbet eden Shpend Ahmeti, seçmenlerle bire bir iletişim kurma fırsatını da yakalıyor. (Özel)

-Kazakistan'ın finans merkezi Almatı'da bal festivali düzenlendi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği festivalde tonlarca bal satıldı. (Almatı)

-Şiddetli yağmurların sellere yol açtığı Kamboçya’da sokakları timsahlar bastı. (Phnom Penh)

GÜNCEL

-Çatışmaların devam ettiği Kobani ve karşısında yer alan Suruç'taki hareketlilik takip ediliyor.

-Seyit Seyfi Cemevi, Konaşlı Hz. İmam Ali Cemevi, Cem Vakfı Orhanlı Cemevi, Karacahmet Şifa Cemevi, Hak-Ev Aydınlı Cemevi ve Anadolu Alevi Deneği, Tuzla’daki Haydar Eren Kültür ve Eğitim Vakfı’nda (HAKEV) ‘Muharrem Oruç Açma Programı’ düzenleyecek. (17.00-İstanbul)

-Çaresiz anne ve 3 çocuğuna Kimse Yok Mu Derneği sahip çıktı. Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde, boş biberonla 2,5 aylık Elif Nur isimli bebeğini avutmaya çalışan anne Zeynep Çakıroğlu'nun (27) dramının sosyal medya ve basında yer alması üzerine mağdur ailenin bütün ihtiyaçlarının karşılanacağı sözünü veren Genel Başkan İsmail Cingöz, sözünü tuttu. İlk etapta ailenin ev sahibine olan bin 700 liralık kira borcu ödendi. Ardından gıda yardımı yapıldı. Daha sonra aileye aylık 400 lira civarında yardımın yanı sıra kışlık odun kömür ve giysi ihtiyacı karşılanacak. Çocuklarıyla yüzü gülen Zeynep Çakıroğlu, “Allah hepinizden razı olsun. Çocuklarımı aç bırakmadınız.” dedi. (Özel)

SPOR

-Süper Lig Süleyman Seba Sezonu 8. Hafta maçlarına Çaykur Rizespor-Kayseri Erciyesspor, Gaziantepspor-Mersin İdmanyurdu ve Beşiktaş-Fenerbahçe karşılaşmalarıyla devam edilecek. (13.30-19.00-Rize-Gaziantep-İstanbul)

-PTT 1. Lig'de 8. hafta maçlarına Karşıyaka-Samsunspor, Adanaspor-Altınordu, Boluspor-Giresunspor ve Albimo Alanyaspor-Osmanlıspor Futbol Kulübü karşılaşmalarıyla devam edilecek. (13.30-15.00-16.00)

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.