Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt Vilayet Meydanı'nda toplu açılış törenine katılacak, valiliği ve belediyeyi ziyaret edecek. Daha sonra Gümüşhane’ye geçecek Erdoğan, Zafer Meydanı'nda toplu açılış törenine katılacak,...

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt Vilayet Meydanı'nda toplu açılış törenine katılacak, valiliği ve belediyeyi ziyaret edecek. Daha sonra Gümüşhane’ye geçecek Erdoğan, Zafer Meydanı'nda toplu açılış törenine katılacak, valilik ile belediyeyi ziyaret edecek. (12.00-13.00-14.00-16.00-17.00-18.00-Bayburt-Gümüşhane)

DÜNYA

- Bosna’da parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak. (Saraybosna)

- Gazze’nin yeniden imarı için Mısır’da uluslar arası yardım konferansı düzenlenecek. (Kahire)

- Hac vazifesini tamamlayıp Medine'ye gelen hacılar, ibadetlerden artan vakitlerde alışverişe çıkıyor. İlk olarak hurma bahçelerine giden hacılar, Türkiye'ye götürecekleri hurmaları inceleyerek satın alıyor. Fazla miktarda almak isteyenler ise hurmalarını kargo ile göndertebiliyor. (Medine)

- Hira mağarasının eteklerinde kurulan müzede Hazreti Peygamber döneminin evleri, tepeleri, yolları ve yaşam şartları maket ve fotoğraflarla gelen ziyaretçilere anlatılıyor. (Özel-Mekke)

GÜNCEL

- Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) 10 asıl 6 yedek üyeliği için Türkiye genelinde 13 bin 994 hakim ve savcı sandık başına gidiyor. Seçimde 45'i adli, 16'sı idari olmak üzere toplam 61 aday yarışıyor. (08.00-17.00)

- Ankara’da 'Eğitimde Yaşanan Hak İhlallerine Hayır' adı altında yürüyüş ve miting düzenlenecek. (10.00-Ankara)

- IŞİD'in Kobani'deki saldırılarının artmasını protesto etmek amacıyla yurt genelinde yapılan protesto gösterileri takip ediliyor.

- Suriye sınırındaki gelişmeler takip ediliyor. (Şanlıurfa)

SPOR

- Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Letonya maçıyla ilgili müsabakanın oynanacağı Skonto Stadı’nda basın toplantısı düzenleyecek. Ay yıldızlı ekip Letonya maçının son çalışmasını da aynı yerde yapacak. (18.30-Letonya)

- EURO2016 Avrupa Şampiyonası eleme grubu maçında Türkiye’yi ağırlayacak Letonya’nın teknik direktörü Marian Pahars, Skonto Stadı’nda basın toplantısı yapacak. (19.00-Letonya)

- Türkiye Basketbol Ligi’nde 1. hafta maçları oynanacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.