Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’da, Meydan Park'ta toplu açılış törenine katılacak, Valiliği ziyaret edecek, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin 2014-2015 Akademik Yılı'nın açılış törenine katılacak, Büyükşehir Belediye...

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’da, Meydan Park'ta toplu açılış törenine katılacak, Valiliği ziyaret edecek, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin 2014-2015 Akademik Yılı'nın açılış törenine katılacak, Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen ve STK temsilcilerinin hazır bulunacağı akşam yemeğine katılacak. Kendirli beldesinde halka hitap edecek. (13.30 - 21.00 - Trabzon)

-Başbakan Ahmet Davutoğlu Malatya’da. Davutoğlu, toplu açılış törenine katıldıktan sonra, Valiliği ve büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı ziyaret edecek ve STK temsilcileri ile akşam yemeğinde bir araya gelecek. (14.00 - 19.00 - Malatya)

POLİTİKA

-Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Esenler Belediyesi’nin konut teslim törenine katılacak. (10.00 - İstanbul)

-HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, HDP İstanbul il binasında düzenlenecek basın toplantısında Kobani eylemlerini değerlendirecek. (12.00 -

İstanbul)

-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. (13.30 - Ankara)

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Nükleer Mühendislik eğitimi için Rusya’ya gidecek öğrencileri kabul edecek. (09.00 - Ankara)

-HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, çeşitli demokratik kitle örgütü ve siyasi parti başkanlarının da katılacağı Mülkiyeliler Birliği’ndeki basın toplantısında açıklamalarda bulunacak. (11.30 - Ankara)

-TBMM Şeref Kapısı merdivenleri önünde 16. Dönem (1977-1980) Tokat Milletvekili Ömer Dedeoğlu için cenaze töreni düzenlenecek. (11.45 -Ankara)

EKONOMİ

-AB Bakanı Volkan Bozkır, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) üyelerini TOBB merkezinde ziyaret edecek. (12.00 - Ankara)

-AB - Türkiye KİK Türkiye Kanadı Üyesi olan Hak-İş, Kamu-Sen, Memur-Sen, TZOB, TİSK, TESK, Türk-İş ve TOBB Başkan ve yöneticileri TOBB İkiz Kuleler’de ortak basın toplantısı düzenleyecek. (11.00 - Ankara)

-Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kosta Rika Dışişleri Başkanı Manuel Gonzalez Sanz ile görüşecek. (15.00 - İstanbul)

-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ağustos ayı ‘Sanayi Üretim Endeksi’ni açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

-ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye ve Irak daki IŞİD hedeflerine düzenledikleri hava operasyonları takip ediliyor.

-Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, IŞİD’le mücadeleyi görüşmek üzere Fransız mevkidaşı Laurent Fabius’la bir araya gelecek. ( Paris )

- Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası yıllık toplantıları başlayacak. Washington DC'deki toplantılara Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da katılması bekleniyor. (Washington)

-Nobel Barış Ödülü’nü kazanan kişi ya da kurum açıklanacak. (Oslo)

-Bağımsız Devletler Topluluğu'na(BDT) üye ülkelerin Devlet Başkanları Zirvesi, Belarus'un başkenti Minsk'te yapılacak. (Minsk)

-BU yılın başından beri Gine, Sierra Leone ve Liberya başta olmak üzere Batı Afrika ülkelerinde etkili olan Ebola salgının dünya sağlığına ve ekonomisine yönelik tehdidi giderek artıyor.

GÜNCEL

-Silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ambulans uçakla saat 03.00’te Ankara’ya getirildi. Ürker’in tedavisi Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam ediyor.

-Hür Dava Partisi (Hüda- Par) Bursa İl Başkanlığı, terör örgütü yandaşlarının Kobani olaylarını bahane ederek ülke genelinde öldürdüğü Müslümanlar için Ulu Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılıp basın açıklaması yapacak. (13.30-Bursa)

-Suriye sınırındaki gelişmeler takip ediliyor. (Şanlıurfa) 

-Dün gece Bingöl’de şehit edilen emniyet görevlileri ile ilgili gelişmeler takip edilecek. (Bingöl)

SPOR

-EURO2016 Avrupa Şampiyonası A Grubu 2. Hafta maçında Türkiye - Çek Cumhuriyeti ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Grupta ayrıca Letonya - İzlanda ve Hollanda - Kazakistan maçları da oynanacak. (21.45 - İstanbul)

-16 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek, Vodafone 36. İstanbul Maratonu'nu hakkında yeni gelişmeleri paylaşmak üzere İ.B.B. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Spor A. Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk'un da katılacağı basın toplantısı Sepetçiler Kasrı'nda yapılacak. (10.00 - İstanbul)

-Süper Lig takımlarının haftanın maçları ile ilgili hazırlıkları takip edilecek.

-Bursaspor, ligin 6'ıncı haftasında kendi sahasında karşılaşacağı Eskişehirspor maçı hazırlıklarını yapacağı antrenmanla sürdürecek. (17.00 - Bursa) CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.