Çiftkaya: AKP’nin alternafiti DP’dir

Çiftkaya: AKP’nin alternafiti DP’dir

Demokrat Parti (DP) Konya İl Başkanı Mehmet Ali Çiftkaya, Adalet Partisi’nin kuruluşunun 49. yılı münasebetiyle parti il binasında basın toplantısı düzenledi.

27 Mayıs 1960 darbesi ile kapatılan Demokrat Parti’nin devamı olarak kurulan Adalet Partisi’nin Türkiye siyasetine ve ekonomisine sağladığı katkıları anlatan Çiftkaya, gündemde yer alan konulara yönelik de değerlendirmelerde bulundu.
Konuşmasında AKP hükümetine yüklenen Mehmet Ali Çiftkaya, “8 yıllık AKP iktidarının ülkeyi getirdiği noktaya baktığımızda omzumuzdaki yükün ağırlığı ve milletimize karşı tarih önündeki sorumluluğumuz daha da artmaktadır” dedi. Ülkede yaşanan bütün sorunların temelinde sivil bir anayasanın olmamasının yer aldığını belirten Çiftkaya, iki dönem tek başına iktidar olmuş bir hükümetin sivil bir anayasa hazırlayamamasının başarısızlığın bir göstergesi olduğunu söyledi. DP İl Başkanı Çiftkaya, “Bugün işsizliğin yüzde 20’lere dayandığı bir Türkiye, özelleştirme adı altında milletin malının yandaşlara peşkeş çekildiği bir Türkiye, 300 milyon dolara özelleştirilen Tekel’in 2 sene sonra 900 milyon dolara Amerikan şirketlerine satıldığı bir Türkiye, 79 senede 222 milyar dolarla Türkiye’yi inşa eden 8 senede 250 milyar dolar borçlanarak ne yaptığı belli olmayan bir Türkiye, 4C uygulaması ile işçilerini köleleştiren vahşi kapitalizmin uygulandığı bir Türkiye, halen üniversite kapılarından başörtülü olduğu için geri dönen kızlarımızın öğrenim haklarının ellerinden alındığı bir Türkiye, meslek liselerinin Danıştay’ın insafına bırakıldığı bir Türkiye, darbe yapması muhtemel generallerin değil de gazetecilerin, rektör ve doktorların yargılandığı bir Türkiye var” dedi. Bu tür olumsuzlukların tek sebebinin muktedir olmayan iktidar ve iktidarın oluşturduğu gündeme takılarak sürekli gerilim üretip çözüm adına hiçbir şey yapmayan muhalefet olduğunu söyleyen Çiftkaya, “Bize düşen görev AKP iktidarının alternatifi olduğumuzu göstermektir. Halkımız bunalmıştır. Ekonomik yangın mutfağımızı, iş yerlerimizi yakmakta, hiçbir köklü tedbir alınamamakta, ümitsizlik ve gelecek endişesi bütün yurdu sarmaktadır. Milletimiz emin olmalıdır ki hiçbir sıkıntı çözümsüz değildir. Emaneti işin ehline vermek gerekir” diyerek sözlerini tamamladı.
RASİM ATALAY
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.