Çifte Vatandaşlık Reddedilirse Koalisyon Kurulmayabilir

Çifte Vatandaşlık Reddedilirse Koalisyon Kurulmayabilir

SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel, partisinin koalisyon görüşmelerinde hayır demesi için çok ciddi sebepler olması gerektiğini söyledi.

SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel, partisinin koalisyon görüşmelerinde hayır demesi için çok ciddi sebepler olması gerektiğini söyledi. Ciddi sebepler arasında çifte vatandaşlığı da sayan Gabriel, asgari ücreti ise olmazsa olmaz şart olarak gösterdi. SPD müzakerelerin ardından 470 bin üyesine danışacak.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, çifte vatandaşlık konusunu partisinin CDU/CSU partileri ile koalisyon ortaklığına girmesi için olmazsa olmaz şartlardan biri olarak gösterdi. SPD Berlin teşkilatının hafta sonunda düzenlenen kurultayında konuşan SPD Başkanı Gabriel, aynı zamanda partisini koalisyona ciddi sebepler göstermeden hayır dememe konusunda uyardı.

Görüşmelerin başarısız olmasının ve erken seçimi göze almanın da mümkün olduğunu söyleyen Gabriel, "Bunun için ciddi sebeplerin olması lazım. Ancak bunları göstererek büyük koalisyona hayır demek mümkün." dedi. Sebepler arasında çifte vatandaşlığı ve iş piyasasının yeniden düzenlenmesi ihtiyacını anan Gabriel, asgari ücreti ise en temel şart olarak gösterdi. Gabriel, "Asgari ücret olmazsa olmaz şartlarımızdan. Eğer bu kabul edilmezse SPD ile büyük koalisyon kurulması mümkün olmayacaktır." ifadelerini kullandı.

İki parti arasındaki koalisyon görüşmelerinin 26 Kasım tarihine kadar tamamlanması bekleniyor. Görüşmeler ardından SPD 470 bin üyesine hükümete girip girmeme konusunu soracak ve üyeler mektupla oy kullanarak görüşlerini açıklayacak. Sonucun 15 Aralık tarihine kadar açıklanması bekleniyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.