Çiftçilerin borçlarına bir yıl erteleme

Çiftçilerin borçlarına bir yıl erteleme

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, 18 Nisandaki kuraklık ve fırtına nedeniyle yaşanan ürün kaybından zarar gören çiftçilerin kredi borçlarının bir yıl süreyle erteleneceğini ifade etti.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, 18 Nisan’daki kuraklık ve fırtına nedeniyle yaşanan ürün kaybından zarar gören çiftçilerin kredi borçlarının bir yıl süreyle erteleneceğini ifade etti.
AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, İl Teşkilatında il başkan yardımcılarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Suriye’deki karışıklıklarının artması ile birlikte ülkenin üzerinde karanlık senaryoların tekrar faaliyete geçirildiğini ifade eden Baloğlu, “Terörün asıl hedefi ülkemizin birlik ve beraberliğidir, Türkiye'nin ekonomik ve siyasi istikrarıdır. Çünkü hedef AK Parti'dir. AK Parti'den, kapatma davası dahil kurtulamayan vesayet rejiminin ve taşeron terör örgütünün küresel ve bölgesel destekçilerin elinde koz olarak sadece eli kanlı PKK terör örgütü kalmıştır. PKK, bölgede şiddet ve tehditle demokratik siyaseti ve bölge insanının seçme özgürlüğünü yok etme istediği bilinen bir gerçektir. Terör ülkemizin birlik ve beraberliği karşısında kaybetmeye mahkumdur” dedi.
YENİ TREN GARI İHALESİ YAPILDI
Konya’daki yatırım ve proje çalışmaları hakkında bilgi veren Mustafa Baloğlu, “Ankara Konya hızlı tren seferleri hizmetine ilave olarak, TCDD 6 adet 300 kilometre /saat hıza ulaşabilen yedekleriyle birlikte çok hızlı tren seti alımı için ihaleye çıkıldı. Kapalı zarf usulü ile yapılacak ihalede 10 Ekim’e kadar teklifler alınacak ve 10 Ekim tarihinde teklifler açılarak değerlendirilecek" şeklinde konuştu.
Gar ve havaalanı projesine de değinen Baloğlu, "Daha önce yasal sebeplerden dolayı birkaç defa iptal edilen yeni gar yeri proje ihalesi 23 Ağustos 2012 tarihinde tekrar yapıldı. İhaleyi 12 tane firma katıldı değerlendirmeler devam ediyor. Konya havaalanı terminal binası ihalesi sonuçlandı. 8 Ağustos 2012 tarihinde sözleşmesi imzalandı. Şu anda 5 bin 400 metrekare kapalı alana sahip olan terminal binası yeni yapılacak olan bina ile 23 bin 640 metrekarelik alanda hizmet verecek. AKM firması tarafından 44 milyon 624 bin TL bedel ile yapılacak olan yeni terminal binasının yapım süresi 700 gün olarak belirlendi” diye konuştu.
5 BİN KİŞİYE İŞ İSTİHDAMI
Endüstri Bölgeleri Koordinasyon Kurulu’nun 29 Haziran 2012 tarihinde yaptığı toplantıdan bahseden Baloğlu, “Karapınar İlçesi’nde, toplam alanı 59 milyon 710 bin metrekare olan iki ayrı arazinin Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi olması yönünde karar alınmıştır. Söz konusu alanların Bakanlar Kurulunca Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi olarak ilan edilmesi kararı beklenmektedir. Yapılacak yatırımla yaklaşık 5 bin kişiye orada iş imkanı doğacak. En önemli avantajlarından bir tanesi de bu olacak. Ve mevcut enerji potansiyeli 30 yıllık bir enerji ihtiyacını karşılayabilir düzeyde olacak” dedi.
“BÜROKRASİ ENGEL MEKANİZMASI OLMAMALI”
Endüstri holding binasının sağlık il müdürlüğünü tahsisinin sağlandığını ve binanın deprem dayanıklılık raporunun beklendiğini bunun sonucunda gerekli işlemler yapılacağını dile getiren Baloğlu, “Konya’mıza 60 ünite ve 5 yataklı yeni ağız ve diş sağlığı hastanesi yapımı için çalışmalar devam etmektedir. Projesinin Selçuklu Belediyemizin üstlendiği hastanenin yapım işi özel idaremiz tarafından sağlanacaktır. Real alışveriş merkezinin yanında yapılacak olan hastanenin arsa tahsisi için son aşamaya gelinmiştir” dedi.
Ağız ve diş sağlığı merkezinin yapımını ve sürecini anlatırken bürokratik engellere de değinen Baloğlu, “Yaklaşık Ekim ve Kasım ayından itibaren milli emlak ile maliye yetkilileriyle realin yanında olan ağız diş sağlığı merkezi için düşündüğümüz arsanın devri için uğraşıyoruz. Ve şu anda son noktaya geldik ama inanılmaz bir bürokratik zorlukla karşılaştık. Gerçekten bürokrasi engel mekanizması olmamalı. Bürokrasi çalışana üretene yol açacak yol gösterecek yer olmalı. Biz artık üreten aklın yolunu açan çalışmanın önünü açan bürokratlar istiyoruz. Bir hastane arsasının devri 8 ay sürmemeli yıllar sürmemeli ve bir milletvekili ya da hastane bürokratı, sağlık çalışanı bunlarla uğraşmamalı.” şeklinde konuştu.
ÇİFTÇİLERİN KREDİ BORÇLARINA BİR YIL ERTELEME
18 Nisan’da bir fırtına ve kuraklık dolayısıyla ciddi bir ürün kaybının yaşandığını vurgulayan Baloğlu, “Bunlarla ilgili hem ilçe tarım müdürlüklerimiz hem ziraat odalarımız bir takım raporlar tuttular ve bakanlığımıza gönderdiler. Ve sayın bakanımızın birkaç hafta önce açıkladığı şekilde özellikle çiftçilerimizin kredi borçlarının ertelenmesi için sayın bakan açıklama yaptı. Biz bunun yarın resmi gazetede yayınlanacağı bilgisini aldık. Dün yetkililerle konuştuk ve bu yayınlandıktan sonra özellikle yüzde 30’ün üzerindeki ürün kayıplarında bunları raporlamış olan bölgelerde çiftçilerimizin kredi borçları bir yıl gibi bir süre ertelenmiş olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.