Abdullah Kaya

Abdullah Kaya

Çiftçi Eğitimi ve Bilinçlendirme Derneği

Çiftçi Eğitimi ve Bilinçlendirme Derneği

Konya bölgesinde çiftçilere yönelik eğitimler için ciddi çaba sarf ederek belli bir noktaya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.Emeği geçen her kesim ve temsilcilerine en kalbi teşekkürlerimi, şahsım adına, çiftçi adına, sunuyorum..

ÇEBİDER (Çiftçi Eğitimi ve Bilinçlendirme Derneği ) yeni bir çiftçi eğitim derneği, Konya da STK olarak yerini aldı. ÇEBİDER Derneğini kurmaktaki amacımız eğitimin daha etkin bir şekilde yapılabilmesi ve Milli eğitim müdürlüğü ile protokolü bir STK ile yapmanın çiftçiler açısından daha rantabıl olması münasebeti ile mühendis arkadaşlarla bu derneği hayata geçirdik.Bilinçlendirme, teknolojik gelişmeleri üretici ile buluşturma uygulama alanlarında ve sayamadığımız birçok dalda Ülke çiftçisine faydalı olacaktır.

**

Eğitim denince bilhassa bazı kesimlerden şu konuda eleştirildik.

--Siz çiftçiyi toplayamaz sınız? Bırakın bu işi demeleri, --Cami ne kadar büyük olursa olsun imam bildiğini okur hesabı

--Eğitime ne kadar önem verdiklerini gösterse de azmimizi hiçbir zaman kırmadı.Çünkü geçmiş yıldaki tecrübelerimiz bizi yanıltamazdı nitekim de öyle oldu. ve şu anda eğitimlerimiz gayet ciddi, hedeflerine ulaşmış bir şekilde devam etmektedir.

Cami ne kadar büyük olursa olsun imam bildiğini okur.Sözü tarım camiasında ne söylersen söyleyin ne anlatırsanız anlatın, çiftçi yine bildiğini yapar sözü ile özdeş olsa da artık tarım ciddiye alınması gereken bir iştir. Bırakın bu laf ebeliğini ,artık üretici bildiği ile değil öğrendiği ile hareket edecektir

Teknolojiyi takip etmeyen, ayak uyduramayan, bildiğini okuyan tarım ve hayvancılık alanında rekabet edemeyeceği için yok olmaya mahkumdur.Tarım her geçen gün teknoloji ile özdeşleşen teknolojik gelişmelere paralel bir şekilde hızlı bir şekilde gelişen bir sektördür .Hala anam babam usulü ile çiftçilik yapıyorsak, hala teknolojiye bilme zıt bildiğimizi yapıyorsak, Ülkemiz tarımdaki yerini bulması zordur

Belki bazı kurum ve kuruluşlar çiftçinin bakış açısını değiştirme ve diğer temel alanlarda eğitimler veriyor. Ama karşılaşılan netice

Biz üreticiyi bir araya getiremiyoruz demelerine anlam veremiyorum.

Peki biz ve ekip arkadaşlarımız çiftçiyi nasıl bir araya getiriyor?

Şu an eğitimlerimiz yüzde 94 oranında takip ediliyor

O zaman uygulana metot da sıkıntı var. Hala bu eğitimlerde birkaç ard niyetli kişiler tekere çomak sokmaya çalışa dursun.

Çiftçilerin şu eğitimi de verebilir misiniz demesi başka başka eğitimleride talep etmesi, bildiğini yapması değil bilmediğini öğrenmesi manasına gelmiyor mu?

Bu eğitimlerin başarılı şekilde devam etmesi Türk tarımının gelişmesine sebep olacaktır.

Unutmamak gerek Hz ali bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum demesini anlayamayan kişilere

Gelin el birliği ile Türk tarımına faydamız olsun,gelecek nesiller bizim,gelecek nesillere kaliteli, sağlıklı hayat bırakmak istiyorsak tarımı bilinçli yapmamız bunu içinde çiftçierimizi en güzel şekilde eğitilmesi gerekmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Abdullah Kaya Arşivi