Çiçek: Başkent Ankara Nüfusuyla Dünyanın 38. Büyük Şehri Oldu

Çiçek: Başkent Ankara Nüfusuyla Dünyanın 38. Büyük Şehri Oldu

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 91 yıllık süreçte 20 bin nüfuslu küçük bir kasabadan, 5 milyon nüfuslu metropol şehre dönüşen Ankara’nın, nüfus büyüklüğü itibarıyla dünyanın 38. büyük şehri olduğunu belirtti. Ankara'nın başkent...

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 91 yıllık süreçte 20 bin nüfuslu küçük bir kasabadan, 5 milyon nüfuslu metropol şehre dönüşen Ankara’nın, nüfus büyüklüğü itibarıyla dünyanın 38. büyük şehri olduğunu belirtti. Ankara'nın başkent oluşunun 91. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Cemil Çiçek, Ankara’nın Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin merkezi olmasının yanı sıra, ekonominin de dinamosu haline geldiğini ifade ederek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 95 yıl önceki gelişiyle Ankara'nın tarihinde Türk milleti ile birlikte yepyeni bir devre açıldığını söyledi.

"BOZKIRIN ORTASINDA YEŞERTTİĞİMİZ BU GÜZİDE ŞEHRİMİZİN"

Çiçek, Ankara’nın devletin ve milletin istikbalinde önemli bir görev üstlendiğini hatırlatarak, şunları dile getirdi: "91 yıllık süreçte 20 bin nüfuslu küçük bir kasabadan, 5 milyon nüfuslu metropol şehre dönüşen Ankara, nüfus büyüklüğü itibarıyla dünyanın 38'inci büyük şehri olma büyüklüğüne ulaşmıştır. Devletimizin merkezi olmasının yanı sıra, ekonomimizin de dinamosu olan Ankara, toplam üretimimizin yüzde 9'unu, devlet gelirlerimizin de dokuzda birini karşılar hale gelmiştir. Bu yıl, istiklalin ve istikbalin şehrinin başkent ilan edilişinin 91. yılıdır. Bir insan ömrü kadar kısa bir sürede bozkırın ortasında yeşerttiğimiz bu güzide şehrimizin başkent ilan edilişinin yıl dönümü vesilesiyle başta devletimizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev üstlenmiş bütün milletvekillerimizi saygı ve rahmet ile anıyorum."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.