CHP'ye sert eleştiri

CHP'ye sert eleştiri

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bazı ziyaret ve açılışlara katılmak üzere geldiği Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün'ün, "AK Parti'nin politikaları yüzünden kontrolün elden gittiği" iddiasının sorulması üzerine Bozdağ, CHP'lilerin söylediklerini ölçmeden, tartmadan konuşan bir parti durumunda olduğunu söyledi.
Bozdağ, "CHP ne söylediğini ne yaptığını bilmeyenlerin partisi haline döndü adeta. Şu anda BDP Eş Başkanı Demirtaş'ın söylediğiyle CHP milletvekilinin söylediği aynı manaya geliyor. İkisinin de söylediği yalandır, daha doğrusu kuyruklu birer yalandır. PKK terör örgütünün de propagandası mahiyetinde açıklamalardır. Tabi CHP umarım ki bu anlamda açıklama yapan milletvekili ile ilgili kendi içinde bir değerlendirme yapar. Yapmazsa BDP ile CHP'nin aynı çizgide aynı üslupta aynı konuları dile getiren eş partiler olduğu gibi bir anlam ortaya çıkacaktır. Umarım CHP, BDP'nin eş partisi değil, öyle bir parti olmadığını gösterir adımlar atar" diye konuştu.

İsrail izin vermemeli

Bozdağ, İsrail'in tarihi Beersheva Camisi'nin avlusunda Şarap Festivali düzenlenmesi ile ilgili bir soruya karşılık şunları kaydetti:
"Tabi camiler Müslümanların mabedidir, kutsal mekanlarıdır. Kutsal mekanlara saygı insan haklarının gereğidir. İsrail'de Beersheva kentinde bir caminin bahçesinde bir şarap festivalinin düzenleneceğine ilişkin kamuoyunda bilgiler yer almaktadır. Tabi bir mabedin bahçesinde şarap festivalinin düzenlenecek olması açık bir saygısızlıktır. Hem İslam'a karşı hem de Müslümanlara büyük bir saygısızlıktır, provokasyondur. İsrail hükümetine daha önce bir çağrıda bulundum, bu çağırımı yineliyorum bu saygısızlığın önüne geçilmesi böylesi bir saygısızlığın gerçekleştirilmesine izin vermemesi lazımdır. Umarız hükümet bu noktada saygısızlığı önleyici terbirler alır. Eğer bu noktada İsrail hükümeti tedbir almaz, caminin bahçesinde şarap festivali yapılması gerçekleşirse hükümet de bu provokasyonu bir şekilde desteklemiş olur. O yüzden de çok kötü bir manzara çıkar. Umarız ve diliyoruz ki İsrail hükümeti bu noktada bu saygısızlığın önüne geçecek bir adım atar, atmadığı takdirde bu saygısızlığa ortak olmuş olur" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.