CHP'ye Oslo tepkisi

CHP'ye Oslo tepkisi

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Oslo görüşmelerini yeniden gündeme taşıyan CHPye tepki göstererek, Oslo'yu meşrulaştırma çabalarından vazgeçin; Oslo'dan ekmek yiyemezsiniz dedi.

Yeniçeri, Meclis 'te düzenlediği basın toplantısında Oslo görüşmeleri ile ilgili tartışmalara değinerek, Oslo görüşmeleri bağlamında 'kafası karışık iktidar ' ile 'yönsüz CHP ' arasında gidip gelen bir tartışma bulunduğunu söyledi.

AK Parti 'nin terörist gruplarla, görevlendirdiği memurlar vasıtasıyla görüştüğünü, ana muhalefetin de bu görüşmeleri adeta meşrulaştıracak şekilde her gün gündeme getirdiğini savunan Yeniçeri, “Çok net ifade ediyorum; Oslo 'da görüşenler AK Parti memurlarıdır ve görüşmelerin içeriği de AKP 'yi iktidarda tutacak istikrarı sağlamaktır. Bu amaçla Oslo görüşmeleri yapılmıştır” dedi.

'BU SEVR ÖTESİ BİR DURUMDUR'
Oslo 'da imzalanan mutabakatın hiçbir maddesinin Türkiye Cumhuriyeti memurları tarafından yazılmadığını, sadece terör örgütünün taleplerinin yer aldığını da belirten Yeniçeri, “Öcalan 'dan akıl alan bir iktidar Türkiye Cumhuriyeti 'nin meşru iktidarı olamaz. Tüm maddeler terör örgütünün önerilerini içermektedir, onların dikteleridir. Devleti temsil edenlerin hiçbir önerisi yok. Bu Sevr ötesi bir durumdur” diye konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'a seslenen Yeniçeri, “PKK 'yı Kürtlerin temsilcisi olarak görüyor musun, görmüyor musun? Görmüyorsan bu mutabakat neyin nesidir? Taraflar derken bir tarafta Türk olduğuna göre diğer tarafta kim vardır? Hem PKK 'yı silahlı terör örgütü kabul edeceksiniz hem de onlarla oturup konuşacaksınız; bu ne yaman çelişkidir” dedi.

'OSLO'DAN EKMEK YİYEMEZSİNİZ'
Hükümetin bunların hesabını vereceğini belirten Yeniçeri, “Askeri hırpalamayın, örselemeyin, ciddi olarak terörü bitirin. Haftanin 'e, Hakurk 'a, Kandil'e girmeden, oraya bayrağı dikmeden terörle mücadele ettiğinizi söyleyemezsiniz. ABD, El Kaide liderinin kafasını alıyor. Siz bu kadar aciz misiniz? Acizseniz çekilin” dedi. Yeniçeri, CHP'ye de seslenerek, “Oslo'yu meşrulaştırma çabalarından vazgeçin; Oslo'dan ekmek yiyemezsiniz. Oslo bu millete kurulan bir tuzaktır” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.