CHP'nin içi kaynıyor

CHP'nin içi kaynıyor

Görevden alınan CHP Seydişehir ve Selçuklu ilçe başkanları basın açıklaması yaparak İl Başkanı Cumhur Koyuncu'nun parti tüzüğüne karşı geldiğini belirterek, savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını...

Görevden alınan CHP Seydişehir ve Selçuklu ilçe başkanları basın açıklaması yaparak İl Başkanı Cumhur Koyuncu'nun parti tüzüğüne karşı geldiğini belirterek, savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladılar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski ilçe başkanları ve parti üyeleri, partinin yasa ve tüzük hükümleri gereğince CHP İl Başkanlığı'nın yok hükmünde olmasına rağmen CHP Konya İl Başkanı Cumhur Koyuncu'nun tüzel kişiliğini temsil etmeye devam ettiğini belirterek, delege seçimlerinin yapılması hususundaki hassasiyetlerini belirtmek için basın açıklaması yaptı. Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde gerçekleştirilen basın açıklamasında CHP Seydişehir eski İlçe Başkanı Yunus Uysal, CHP Selçuklu eski İlçe Başkanı Ali Demirci, CHP Selçuklu eski İlçe Eğitim Sekreteri İhsan Bağcı ve CHP Selçuklu ilçe Üyesi Osman Atabay, partileri içinde var olan kavga hakkında kamuoyuna bilgi verdi.
CUMHUR KOYUNCU HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
CHP İl Başkanı Cumhur Koyuncu hakkında Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu belirterek sözlerine başlayan CHP Seydişehir eski ilçe Başkanı Yunus Uysal, "3 Mart 2011'de istifa eden Cahit Dursun, 17 Mart 2011'de istifa eden Yılmaz Çetin ve 17 Haziran 2011'de istifa eden Mehmet Halıcı'nın istifa dilekçeleri partimizin Genel Merkezi'ne iletilmediği için partimizin il yönetiminin CHP Tüzüğü'nün 43/E maddesi uyarınca Genel Merkez Tarafından düşürülmesinin önüne geçilmiştir. Yasa ve tüzük hükümleri gereğince yok hükmünde olan yönetim tarafından CHP Konya İl Başkanlığı tüzel kişiliğini temsil etmeye davam edip, hukuksuz bir şekilde para çekip harcama yapmaya devam etmiştir. Partimiz yönetiminde yaşanan istifalar sonrası il yönetiminin görevden alınması gerekiyordu" dedi.
'KOYUNCU İSTİFA BELGELERİNİ GENEL MERKEZDEN SAKLADI'
"Tüzüğümüze göre düşmüş ve yok hükmünde olan İl Başkanlığımız görevden alma ve atama yetkisi varmış gibi Seydişehir ve Doğanhisar ilçeleri yönetimini görenden aldı. Ayrıca Selçuklu, Karatay ve Ereğli ilçelerinde düşme tespiti yaparak atama gerçekleştirmiştir" diyen Uysal, "Görevden alınan Seydişehir ve Doğanhisar ilçelerinde CHP Tüzüğü'nün 44/C maddesi uyarınca 30 gün içinde kongrelerinin yapılması gerekirken 11 aydır kongreler yaptırılmamıştır. Sayın Koyuncu, Genel Merkezi'nin her şeyden haberi vardı dedi. Ancak ekim ayında Konya gazetelerinde yer alan haberlerden hemen sonra neden yeniden yönetim attırıldı? Partimizde meydana gelen istifalar sonrası yönetim resmen düşmüştür. İlimizde alınan tüm kararlar yok hükmünde ve harcamalar usulsüzdür. Sayın Koyuncu, Genel Merkeze iletmesi gereken istifa belgelerini sümen altı ederek suç işlemiştir. Bunun anlamı hukuk dilinde evrakta sahtecilik ve görevi kötüye kullanmadır. Ayrıca yetkisi olmadığı halde partinin parasını kullanarak parti ve kamunun maddi olanaklarını kullanarak suç işlemiştir diye düşünüyoruz" diye konuştu.
GENEL BAŞKAN BİLE PARTİ TÜZÜĞÜNE KARŞI GELEMEZ
Yunus Uysal, "Partimizde meydana gelen bu karanlık olaylar sonrası görevden alınan ilk isimlerden biri ben oldum. Ancak halen partimin Seydişehir üyesiyim ve partinin en yüksek karar alma organı olan Kurultay Delegesiyim. Yaşanan olaylar ve elimdeki resmi belgeler ile Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Bundan sonraki yasal süreç kamu yararına Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na aittir. Savcı bey konunun tüm ayrıntıları ile ilgileneceğine inanıyoruz. Ayrıca yargıya intikal etmiş olan bu olaylar hakkında bundan sonra hiçbir şekilde konuşmayacağım" şeklinde konuştu.
CHP Selçuklu eski ilçe Başkanı Ali Demirci ise, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bile partinin tüzüğüne karşı gelemezken, CHP İl Başkanı Cumhur Koyuncu'nun parti tüzüğünü hiçe saydığını bildirdi.
MUSTAFA AKÇA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.