Chp'li Umut Oran: Mazlumun Ahı, O Zalimi Günü Gelince İndirecektir

Chp'li Umut Oran: Mazlumun Ahı, O Zalimi Günü Gelince İndirecektir

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, "Zalimin etmiş olduğu bu zulmün yanına kar kalmayacağını, mazlumun ahının o zalimi günü gelince indireceğini düşünüyorum." dedi. Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Oran, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın...

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, "Zalimin etmiş olduğu bu zulmün yanına kar kalmayacağını, mazlumun ahının o zalimi günü gelince indireceğini düşünüyorum." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Oran, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Obama'nın telefonuyla mutlu olduğunu ifade etti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle yarın yapılacak kutlama yerinin kaçak, ruhsatsız ve iskanı olmadığını, işgal edildiğini dile getiren Oran, CHP olarak bunun peşinde olacaklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı 2015 yılı bütçesine de değinen Oran, Cumhurbaşkanlığı bütçesinin Erdoğan için yüzde 2106 artırıldığına dikkat çekti. İngiliz Kraliyetinin 126 trilyon ile idare ettiğini belirten Oran, Cumhurbaşkanlığı 2015 bütçesinin ise 397 trilyon olduğunu ifade etti.

Erdoğan'ın rol modeli Putin'in Kremlin Sarayı'nın Türkiye'nin işgal sarayının yanında müştemilat sayılacağını dile getiren Oran, işgal sarayı yapılmasaydı bu para ile Mars'a 3 uydu gönderilebileceğini kaydetti. Resmi olarak harcanan 700 milyon lira ile 350 yatak kapasiteli tam teşekküllü 14 hastane yapılabileceğini ifade eden Oran, Erdoğan'ın kendine bir de uçan saray yaptırdığını söyledi. Oran, sözlerini Tevfik Fikret'in 102 yıl önce yazdığı "Han-ı Yağma/Yağma Sofrası" adlı şiirini okuyarak bitirdi.

Kimse Yok Mu Derneğine yönelik AK Parti iktidarının girişimlerinin sorulması üzerine Oran, Cumhuriyetin 91. yılında milletin egemenliğini yok sayan bir anlayışın söz konusu olduğunu ifade etti. "Yasama, yargı, yürütmeyi tek elden yürütmek istiyor." diyen Oran, Erdoğan'ın yeni bir gölge hükümet ve kabinesinin oluşacağını savundu. İşadamlarının hükümeti bypas edeceklerini, Çankaya'ya işgal sarayına gidip 'şu işimizi halledin' diyeceklerini anlatan Oran, son yasanın bile hükümetin bypass edilerek hazırlandığını ileri sürdü. Erdoğan'ın kendi özel hakimleri tarafından hazırlandığını belirten Oran, "Bu göz dağı, bunun işleyeceğini düşünmüyorum. Herkese karşı gözdağı veriyor. Bunun sürülebilir olduğunu düşünmüyorum." ifadelerini kullandı. Oran, buna gazeteci Soner Yalçın'ın gözaltına alınmasını örnek verdi.

Oran, "Zalimin etmiş olduğu bu zulmün yanına kar kalmayacağını, mazlumun ahının o zalimi günü gelince indireceğini düşünüyorum." diye konuştu. Polise yönelik operasyonların hatırlatılması üzerine de Oran, herkesi korkutmaya çalışan bir hükümet olduğunu söyledi.

Bir yanlışlık varsa bunun baş sorumlusunun hükümet olduğunu çünkü Başbakan olarak ona bağlı çalıştıklarını belirten Oran, "Kendisi korku, gözdağı, çaresizlik, şaşkınlık içinde. Böye bir demokrasi olmaz. Sürdürülemez. Hukuksuzluk, haksızlıkla bir yere varamazsınız. Yargıyı yürütmenin hizmetkarı olarak görerek, emniyeti sindirme aracı olarak kullanarak bir yere varamazsınız." dedi.

Örnek model olarak Hitler'i gösteren Oran, "Bu haksızlıkları, hukuksuzlukları ne olursa olsun Yüce Divan'a gideceklerdir. Bu korku ondan." ifadelerini kullandı. Çözüm sürecine yönelik bir soruya ise Oran, "Çözüm süreci bana göre bitmiştir. Böyle bir çözüm süreci olmaz. Terörle, teröristle pazarlık yapılamaz. Gizli kapaklı pazarlıklarla bu olmaz. Terör örgütü silah bırakmadan masaya oturuluyorsa o oturulmaz. O silah gün gelir sizi vurur. Çözüm süreci şuanda ters tepmiştir." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.