Chp'li Tanrıkulu, Bakan Avcı’ya Öğretmenlerin Fişlendiği İddialarını Sordu

Chp'li Tanrıkulu, Bakan Avcı’ya Öğretmenlerin Fişlendiği İddialarını Sordu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya Birecik’te okul müdürlüğü mülakatına girecek öğretmenlerin ‘ulusalcı’, ‘Alevi militan’ gibi ifadelerle fişlendiği iddialarını sordu. Meclis'e soru...

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya Birecik’te okul müdürlüğü mülakatına girecek öğretmenlerin ‘ulusalcı’, ‘Alevi militan’ gibi ifadelerle fişlendiği iddialarını sordu.

Meclis'e soru önergesi veren Sezgin Tanrıkulu, basında yer alan haberlere göre Birecik’te Eğitim Milli Eğitim Bakanlığı yetkili sendikası Eğitim Bir-Sen’in okul müdürlüğü mülakatına girecek öğretmenlerin “ulusalcı”, “Alevi militan” gibi ifadelerle fişlediği iddialarını Milli Eğitim Bakanı Avcı’ya sordu. Tanrıkulu, “İddiaya göre Birecik’te çeşitli okullarda görev yapan 64 öğretmenin yer aldığı listede, isimlerin yanında yer alan notlarda öğretmenler için şu ifadelere yer verilmiştir: ‘Üye değil. Her zamanın adamı. Kesinlikle değerlendirilmemeli. Tutarsız, güvensiz, iki yüzlü, dengesiz ve paracı. Kesinlikle barajın altında kalmalı’, ‘Üyemiz. Karakterli biri. Kesinlikle değerlendirilmeli’, ‘Türk Eğitim-Sen üyesi. Aşırı ülkücü biri’, ‘Kesinlikle değerlendirilmemeli. Alevi militan biri. Barajı aşarsa ilçedeki kız lisesine kesin atanabilir. Her şekilde engellenmesi gereken biri’, ‘Çok tehlikeli. Kesinlikle değerlendirilmemeli. Paralelin Birecik abisi’, ‘Türk Eğitim-Sen üyesi. Kesinlikle değerlendirilmemeli. Türk faşisti. Militan biri’, ‘Ulusalcı, kesinlikle değerlendirilmemeli’, ‘Hiçbir sendikaya üye değil. Dengesiz, tutarsız ve hiçbir şekilde idarecilik yapamayacak biri” ifadelerine yer verdi.

Eğitim Bir-Sen Birecik İlçe Temsilcisi Nahsen Aydın tarafından hazırlandığı iddia edilen listenin, sözlü sınav komisyonuna iletildiği ileri sürüldüğünü kaydeden Tanrıkulu, şu soruları yöneltti: “Eğitim-Bir Sen’in Birecik’te okul müdürlüğü için açtığı mülakat öncesinde, mülakat komisyonuna, öğretmenlerin ideolojik görüşleri veya mezheplerine göre fişlendiği doğru mudur?

Söz konusu iddialar hakkında herhangi bir soruşturma açılacak mı?

Fişleme listeleriyle yapılan mülakatları iptal edecek misiniz?

Okul müdürlerinin ideolojik görüşlerine, etnik veya mezhepsel aidiyetlerine göre belirlenmesi talimatı Bakanlığınız tarafından mı verilmiştir?

Birecik dışında, başka il veya ilçelerdeki okul müdürlükleri için düzenlenen mülakatlarda yetkili sendika veya başka birimlerden, seçilecek müdürler konusunda benzer bir fişleme çalışması yapılmış mıdır?

Okul müdürlükleri için yazılı sınav yöntemine geçilmesi ve söz konusu sınavların bağımsız bir birim tarafından değerlendirilmesi için herhangi bir çalışma yapılacak mıdır?”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.