Chp’li İhsan Özkes: Diyanet İşleri Başkanı Görmez Bu Tabloyu Görmez Mi?

Chp’li İhsan Özkes: Diyanet İşleri Başkanı Görmez Bu Tabloyu Görmez Mi?

CHP Milletvekili İhsan Özkes, camide siyaset yapılmasına tepki göstererek Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in AK Parti iktidarına gönüllü taşeronluk yapma hevesi içinde olduğunu söyledi. Görmez’in İslami kesimin ne kadarını temsil...

CHP Milletvekili İhsan Özkes, camide siyaset yapılmasına tepki göstererek Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in AK Parti iktidarına gönüllü taşeronluk yapma hevesi içinde olduğunu söyledi. Görmez’in İslami kesimin ne kadarını temsil ettiğini soran Özkes, "Diyanet, adeta dini siyasetin emrine amade kılma rolüne soyunan bir kurum haline geldi. Görmez, bu tabloyu görmez mi?" diye konuştu. Özkes, CHP’li milletvekillerin umreye gidecek olmalarının yadırganmaması gerektiğini ifade ederek, "CHP’liler AKP’lilerden daha dindardır. Çünkü CHP’liler umreyle giderken jetlerle, kul hakkıyla, haram parayla gitmez." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e yüklendi. Kayseri’nin Merkez Talas ilçesinde müftülük tarafından düzenlenen bir etkinlikte camide toplanan kadınların karşısına konuşma kürsüsü ve masa sandalyelerin konulmasına tepki gösteren Özkes, AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nun mihraba kürsü konularak konuşma yapmasını eleştirdi. Emekli Müftü Özkes, "1400 yıllık İslam geleneğinde cami mihrabına kürsü konularak bir siyasetçiyi konuşturma görüntüsü olmamıştır. Ta ki, AKP iktidarına kadar. AKP, camileri propaganda merkezi haline getiriyor. İşin garibi bu tabloyu müftülük organize ediyor. Diyanet, adeta dini siyasetin emrine amade kılma rolüne soyunan bir kurum haline geldi. Görmez, bu tabloyu görmez mi?" diye sordu.

‘MEHMET GÖRMEZ, İSLAMİ KESİMİN NE KADARINI TEMSİL EDİYOR?’

İslam’ın doğuşunda günümüze kadar yolsuzluk, kul hakkı yemek, devlet malını aşırmak, rüşvet, yalan söylemek ve iftara etmenin haram olduğunu vurgulayan İhsan Özkes, bunların kıyamete kadar da haram olacağının altını çizdi. Başbakan Başdanışmanı Etyen Mahçupyan’ın İslami kesimin yarısının yolsuzluklardan rahatsızlık duyduğunu sözlerine atıfta bulunan İhsan Özkes, "Ne hazindir ki Diyanet İşleri Başkanı Görmez ise ‘hırsızlık kötü şeydir ama maneviyatı çalmak çok daha kötüdür’ gibi fetvalar veriyor. Mahçupyan’ın kastettiği İslami kesimin en az yarısı içinde Görmez var mı, yok mu? Yoksa, Görmez İslami kesimin ne kadarını temsil ediyor?" diye konuştu.

‘GÖRMEZ’İN AKP İKTİDARINA TAŞERONLUK YAPMA HEVESİ GÖZLERDEN KAÇMIYOR’

Rüşvet ve yolsuzluk iddiaları için her şeyin ayan beyan açık olduğunu kaydeden CHP’li Özkes, Talas ilçesindeki camide siyaset olayı için Diyanet İşleri Başkanlığınca usulen bir soruşturmanın açıldığını ancak Diyanet’in mevcut yönetici kadrolarının AK Partililerin söz konusu olduğu bir olayda herhangi bir tavır koymadıklarını aktardı. Özkes şu şekilde konuştu: "Diyanet, işi geçiştirmek için, toplumun tepkisini, ‘gazını’ alabilmek için bir adım atar gibi gözüyor. Bu tamamen göstermelik olmaktan öteye gitmiyor. Görmez’in kendisi maalesef bu konuda AKP iktidarına gönüllü bir taşeronluk yapma, koltuk değneği olma hevesi gözlerden kaçmıyor."

Diyanet’in bu tavrı ve tutumuyla kendisini tartışmalı bir kurum haline getirdiğini söyledi. Özkes, eski bir Diyanet personeli olarak bu durumdan ciddi üzüntü duyduğunu dile getirdi.

ÖZKES: CHP’LİLER AKP’LİLERDEN DAHA DİNDAR

CHP Genel Merkezi’ne mescitten sonra bazı CHP’li milletvekilinin umreye gideceği iddialarını da açıklık getiren İhsan Özkes, kendisine partililerden bu yönde bir talebin geldiğini ve bütçe görüşmelerinden sonra ocak ayı içinde böyle bir girişimlerinin olacağını aktardı. Kendisine şu ana kadar 7 milletvekilinin eşleriyle birlikte umreye gideceklerini duyuran Özkes, bunda yadırganacak bir durumun olmadığının altını çizdi.

CHP’nin yerinde durduğu herhangi bir yere gitmediğini kaydeden Özkes, "CHP’lilerin umreye gitmesi ‘CHP nereye gidiyor?’ sorusunu akıllara getirmemeli. Çünkü, CHP’lilerin dindarlığı ile AKP’lilerin dindarlığı arasında bir araştırma yapsanız, CHP’liler AKP’lilerden daha dindardır. Daha dine yakındırlar. Çünkü CHP’liler umreyle giderken jetlerle gitmez. Kul hakkıyla, haram parayla gitmez. CHP’lilerin (umreye) gitmesi kimseyi şaşırtmamalı." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.