Chp'li Ağbaba'nın 'Trafoya Kaçan Kediler' Sorusunu Bakan Yıldız Cevapladı

Chp'li Ağbaba'nın 'Trafoya Kaçan Kediler' Sorusunu Bakan Yıldız Cevapladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba tarafından cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yöneltilen ‘Seçimlerde trafolara kedilerin girmesi ihtimaline karşı çalışma yapılmış mıdır?’...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba tarafından cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yöneltilen ‘Seçimlerde trafolara kedilerin girmesi ihtimaline karşı çalışma yapılmış mıdır?’ şeklindeki soruya ‘Her iki seçimde de seçim sürecini etkileyen bir kesinti meydana gelmemiştir” şeklinde yanıt verdi.

Bakan Taner Yıldız, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba’nın seçim güvenliği konusunda yönelttiği soruları cevaplandırdı. Ağbaba, 30’dan fazla kentte elektrik kesintisi yaşanması üzerine Bakan Yıldız’ın 30 Mart yerel seçimleri sonrası ‘Trafoya kedi girdi. Kesinti bundan yaşandı’ şeklindeki açıklamasını anımsatarak 4 soru yöneltmişti. Bakanlığa yöneltilen önergede, ‘Yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde trafo merkezlerine kedilerin girmesi ihtimaline karşı 30 Mart tarihinden bugüne kadar herhangi bir altyapı çalışması yapılmış mıdır? Trafolarda kısa devre yaratan kedilerin bu alana girmesini önleyebilmek adına gerekli tüm önlemlerin alındığı söylenebilir mi? Cumhurbaşkanlığı seçimleri süresince yaşanabilecek elektrik kesintileri için bakanlığınız bünyesinde bir kriz merkezi oluşturulmuş mudur? Eğer bir kriz merkezi oluşturulmuş ise bu kriz merkezinde kısa devreye neden olabilecek kedilere karşı bir ekip oluşturulmuş mudur? Yukarıda sayılanlar dışında seçim gecesi elektrik kesintisi başta olmak üzere herhangi bir başka aksaklığa neden olabilecek tanımlamayan obje/canlı ve diğer unsurlara karşı bir tedbir alınmış mıdır? Alınmışsa nelerdir?’ sorularına cevap istenmişti.

Bakanlık bu sorulara “Seçim sürecinin sağlıklı yürütülebilmesi için gereken her türlü tedbir alınmış olup, her iki seçimde de seçim sürecini etkileyen bir kesinti meydana gelmemiştir” şeklinde tek cümlelik yanıt verdi.

Ağbaba, verilen cevaba ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Hem Mart ayındaki hem de Ağustos ayındaki seçimler Türkiye’nin en kirli ve en şaibeli seçimleri olarak tarihe geçti. Her iki seçim gecesi yaşananları hatırladıkça Bakan’ın bu yanıtını şaka olarak değerlendiriyorum. Bugün artık Türkiye’de seçim ve sandık güvenliğinin olmadığı artık bir gerçek. Kediler trafoya giriyor, elektrikler kesiliyor, tasnif sürecinde usulsüzlükler yapılıyor. Bu usulsüzlüklerin çoğu da bilgisayar başında elinde faresi ile sisteme giriş yapan görevliler tarafından gerçekleştiriliyor. Her iki seçim sürecinde de, kedilere tedbir alınmadığı biliyoruz. Sadece kedilere karşı değil, sandık sonuçlarını sisteme girerken ‘mouse’lar ile yapılan usulsüzlüklerde görülmedi. Seçim güvenliği konusundaki hiçbir endişe giderilmiş değil” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.