Chp Türeli: Muharip Gaziler Şeref Aylığına İlişkin Sorunların Çözümünü Bekliyor

Chp Türeli: Muharip Gaziler Şeref Aylığına İlişkin Sorunların Çözümünü Bekliyor

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a muharip gazilere verilen şeref aylığına ilişkin yaşanan sorunların giderilmesine çalışmalarının ne aşamada olduğunu sordu. Aile ve Sosyal Politikalar...

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a muharip gazilere verilen şeref aylığına ilişkin yaşanan sorunların giderilmesine çalışmalarının ne aşamada olduğunu sordu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın muharip gazilere verilen şeref aylığına ilişkin yaşanan sorunların giderilmesi konusunda daha önce söz verdiğini kaydeden Türeli, “Biliyorsunuz muharip gazilere verilen şeref aylığı sosyal güvencesi olan ve sosyal güvencesi olmayan şeklinde iki farklı sistemde veriliyor. Sayın Bakan siz bu sıkıntının giderileceğine dair söz vermiştiniz. Ne oldu, bununla ilgili bir çalışma yapıldı mı? Muharip gaziler sizden müjde bekliyor.” diye konuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2015 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam bakanlık çalışmaları ve bütçe ile ilgili sunumunu yaptı. Bakanın sunumunun ardından milletvekillerinin bütçe ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, yoksulluk yardımları ve sosyal hizmetlerin söylendiği gibi en düşük gelir grubuna verilmediğini söyledi. Yapılan sosyal yardımların yanlış yerlere gittiğini kaydeden Türeli, “Sosyal yardım sistemini içerisinde ayni yardım mekanizması devam ediyor. Kömür yardımı gibi. Bu sistem suiistimale açık bir sistem. Yapılan yardımlarda sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Yardımların kendi içerisinde bütünleşik olmaması, yeterli koordinasyonun sağlanmaması nedeniyle ciddi problemler var.” diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bugün, ekonomide 25 öncelikli programa ilişkin açıklama yaptığını ve bunun 9’unu açıkladığını kaydeden Türeli, "Bunlar zaten önceden de açıklanmıştı. Yeni gibi takdim ediliyor ama değil. Biz de bunu dile getireceğiz tabii ki. Diğer bir konu, muharip gazilere verilen şeref aylığına ilişkin yaşanan sorunların giderilmesine yönelik söz vermiştiniz. Biliyorsunuz muharip gazilere verilen şeref aylığı sosyal güvencesi olan ve sosyal güvencesi olmayan şeklinde iki farklı sistemde veriliyor. Sayın Bakan siz bu sıkıntının giderileceğine dair söz vermiştiniz. Ne oldu, bununla ilgili bir çalışma yapıldı mı? Muharip gaziler sizden müjde bekliyor." şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.