CHP Konya Teşkilatı’nda olaylı genel kurul

CHP Konya Teşkilatı’nda olaylı genel kurul

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Olağan Genel Kurulu dün Rixos Otel’de gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Orçun Güney Çalık ile Mehmet Ali Ünal’ın listelerinin yarıştığı genel kurul oldukça gergin geçti.

Ciddi tartışmaların yaşandığı genel kurulda zaman zaman taraflar birbirilerine saldırdı. CHP Konya İl Eski Başkanlarından Musa Akgül, kafasına aldığı yumruklarla yaralandı. Kulağı ve yüzü kanayan Musa Akgül, verilen aranın ardından yaptığı konuşmada kendisini yumruklayanların CHP’li olamayacağını, CHP’nin içine sızmış MHP’lilerin kendisini dövdüğünü iddia etti. Taraflar, olayları görüntüleyen basın mensuplarının da üzerine saldırdı. Kontv kameramanı da darp edildi. 334 delegesi bulunan CHP İl Teşkilatı’nda 311 delege oy kullandı. Adaylardan Orçun Güney Çalık 203 oy alarak yeniden başkan seçilirken, Mehmet Ali Ünal ise 106 oyda kaldı.
Divan Başkanlığı’nı yapan Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Faik Öztırak yaptığı açılış konuşmasında AKP hükümetini eleştirdi. AKP göreve geldiğinde Türkiye ekonomisinin 149 ekonomi içerisinde 29. sırada yer aldığını, bu yıl ise 136. sıraya gerilediğini ifade eden Faik Öztırak, “Ekonomideki gerilemeye bağlı olarak işsizlik de yüzde 10’lardan yüzde 14’lere kadar arttı. Son yılda işsizler kervanına 860 bin kişi daha katıldı. Gençlerin beşte biri işsizdi, dörtte biri işsiz oldu” dedi. 
ÇİFT İMZA MESELESİ YUMRUKLAŞMAYLA SONUÇLANDI
Divan başkanının yaptığı açılış konuşmasının ardından faaliyet raporu okundu, delegelerin oylarına sunuldu ve kabul edildi. Divan toplantısının görüş ve temenniler bölümünde yapılan konuşmaların ardından delegelerden bir tanesi divan başkanının yanına giderek, kendisine ‘Yemek yiyenlerden imza alıyoruz’ bahanesiyle imza istenildiğini ifade etti. Her iki adayın listesine de oy atanların olduğu anlaşıldı. Çift imza ile ilgili tartışmalar giderek büyüyerek ortamı iyice gerdi. Taraflar arasında bir anda büyük bir kavga başladı. Her iki tarafı destekleyen delegeler de birbirine girdi. Çıkan arbedede CHP İl Eski Başkanı Musa Akgül, kafasına aldığı darbelerle yaralandı. Gergin ortamı CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, yaptığı konuşma ile yumuşattı.
KART’TAN VALİYE ELEŞTİRİ: “DEVLETİN VALİSİ OL”
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, çıkan kavganın CHP’liye ve CHP tüzüğüne yakışmadığını ifade ederek başladığı konuşmasında Vali Aydın Nezih Doğan’ın Yunak’a yaptığı ziyarette söylediği iddia edilen ‘Kürtten olmaz evliya, olursa da koyma kapıya’ sözlerine yönelik eleştiriler yöneltti. Kart, “Konya Valisi’ne sesleniyorum. Bolu, Tunceli veya Elazığ valilerine özenme. Aksi halde hesabını ödemek zorunda kalırsın. Devletin valisi ol, diğerleri gibi AKP’nin memuru olma. Bu noktada Valimizin beni yanıltmayacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum