Chp, Kit Komisyonu Başkanı Ve İlgililer Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak

Chp, Kit Komisyonu Başkanı Ve İlgililer Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, KİT Komisyonu'nda CHP'li milletvekillerinin sordukları soruların tamamına BDDK'nın 73. maddesi kapsamında 'sır' denilerek cevap verilmediğini belirterek "Komisyon Başkanı ve diğer ilgililer hakkında suç duyurusunda...

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, KİT Komisyonu'nda CHP'li milletvekillerinin sordukları soruların tamamına BDDK'nın 73. maddesi kapsamında 'sır' denilerek cevap verilmediğini belirterek "Komisyon Başkanı ve diğer ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağız." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Gök, 5 Kasım 2014' tarihinde Meclis'te yaşananların Türkiye'de nasıl bir düzenin kurulduğunu gözler önüne sermesi açısından ibret verici olduğunu ifade etti. "5 Kasım 2014 tarihi, Meclis'in komisyon odalarından pis kokuların geldiği tarihtir. Meclis, Recep Tayyip Erdoğan döneminin yolsuzluklarının kurtarılmaya çalışıldığı bir platforma dönüşmeye başlamıştır." diyen Gök, Meclis Soruşturma Komisyonlarının yargısal bir görevi olduğunu hatırlattı.

17-25 Aralık yolsuzluklarının batağında çırpınanların, kendilerine koruma çemberi olarak komisyonun AK Partili üyelerinden destek aldığını dile getiren Gök, "Komisyon soruşturuyormuş gibi yaparak, asıl isimleri çağırmak yerine kenardaki isimleri çağırmaktadır, komisyon fiilen kilitlenmiştir. Yolsuzlukların üzerinin kapatılacağının işareti dün çok ağır bir şekilde verilmiştir." ifadelerini kullandı.

KİT Komisyonu'nda CHP'li milletvekillerinin sordukları soruların tamamına BDDK'nın 73. maddesi kapsamında 'sır' denilerek cevap verilmediğini dile getiren Gök, "Meclis adına denetim yapan Sayıştay'ın görevlileri, Komisyon'nun AKP'li Başkanı, arkadaşlarımızın sorularına cevap vermeyi reddederek suç işlemiştir. Komisyon Başkanı ve diğer ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağız." şeklinde konuştu.

Nüfuz suistimalinin bu denli ağır yaşandığı Türkiye'de, dün Milli Eğitim Komisyonu'nda yolsuzlukların ana kaynağını oluşturan; mütevelli heyetini Cumhurbaşkanı'nın çocuğu, gelini, dünürü, yakını, AK Partili milletvekili, bürokrat, belediye başkanı ve iş verdiği müteahhitlerin oluşturduğu TÜRGEV gibi bir vakıf için üniversite kurma kararı alındığını anlatan Gök, komisyonun CHP'li üyelerinin toplantıyı terk ettiğini hatırlattı. Bu yasanın Genel Kurul'da konuşulduğu zaman vakfın bütün gerçeğini halkla paylaşacaklarını kaydetti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kaçak sarayın maliyetini 1 milyar 370 milyon lira olarak açıkladığını dile getiren Gök, uçağın maliyetinin de 410 milyon lira olduğunu söylediğini ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamalarıyla ilgili ise Gök, "Buraya bir milyarın üzerinde masraf yapıldı, bu kadar olmamalıydı. Özel imalat bunlar. Haddim olmayarak çok da aklım ermez 'nereye gitti bu paralar, ne oldu?' falan dediğimizde zaten dün müteahhitin firması falan da açıklanmış. Senin haddine olmayacak da kimin haddine olacak? Başbakan Yardımcısı olacaksın, bir yerde harcanan para için 'bu kadar çok olmamalı' diyeceksin, sonra da 'haddim değildir, aklım ermez' diyeceksin. Sen kamu parasını korumak için oradasın. Bülent Arınç, zaman zaman ağlar. 'Meclis Başkanlığı dönemimde akan suyun bile hesabını sordum' dedi. Akan suyun hesabını soruyorsun, 1 milyar 370 milyon TL'nin hesabını sormuyorsun, neden? 1 milyar 370 milyon TL kaçak saray, 410 milyon TL uçak. Bunlar seni gece ağlatmıyorsa, bir daha kameraların önünde de ağlama, ağlıyorsan bunlara ağla." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.