Chp Grup Başkanvekili Hamzaçebi: Yeni Parti İhtimali Görmüyorum

Chp Grup Başkanvekili Hamzaçebi: Yeni Parti İhtimali Görmüyorum

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın partisinden istifasının ardından gündeme gelen 'yeni parti' iddialarını değerlendirdi. Hamzaçebi, "Böyle bir ihtimal görmüyorum. CHP'den parti yaratma girişimi...

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın partisinden istifasının ardından gündeme gelen 'yeni parti' iddialarını değerlendirdi. Hamzaçebi, "Böyle bir ihtimal görmüyorum. CHP'den parti yaratma girişimi bazı kesimler tarafından sürekli dile getiriliyor." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Antalya'da yapılan TBMM CHP Grubu 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'nın sonuçları hakkında bilgi verdi. Son derece başarılı ve yararlı çalışma yaptıklarını dile getiren Hamzaçebi, önlerinde normal şartlarda 7 ay gibi bir zaman bulunduğunu ifade etti.

SEÇİM HAZIRLIKLARI KONUŞULDU

Seçimlerin Türkiye açısından önemli bir dönemeci oluşturacağını vurgulayan Akif Hamzaçebi, seçime yönelik hazırlıkları değerlendirdiklerini kaydetti. Önemli sunumlar yapıldığını ifade eden Hamzaçebi, dış, iç ve ekonomik konularda bilgiler verildiğini kaydetti. Seçim stratejisinin ana unsurlarını tartıştıklarını dile getiren Hamzaçebi, seçime doğru bir veya iki toplantının daha yapılabileceğini belirtti.

Torba yasanın kalan kısımlarının iptali için önümüzdeki hafta Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını açıkladı.

ERDOĞAN NE SÖYLEDİYSE DAİMA TERSİ OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Sabrın sınırı var' şekli̇ndeki̇ açıklamalarının hatırlatılması üzerine Hamzaçebi, Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarını ciddiye almadığını söyledi. Şimdiye kadar benzer konularda ne söylediyse daima tersinin olduğunu ifade eden Hamzaçebi, sabrın sonu deyip tehdit üslubunu kullanmayı doğru bulmadığını belirtti.

Emine Ülker Tarhan'ın istifasının ardından yeni bir parti kurulacağı iddialarıyla ilgili Hamzaçebi, "Böyle bir ihtimal görmüyorum. CHP'den parti yaratma girişimi bazı kesimler tarafından sürekli dile getiriliyor. Bizim 2015 seçiminde hedefimiz Türkiye'yi özlenen iktidara kavuşturmaktır. Sayın Tarhan değerli bir arkadaşımızdı. Ben ayrılmamasını arzu ederdim." karşılığını verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.