CHP: AK Parti kongresine gitmiyoruz

CHP: AK Parti kongresine gitmiyoruz

CHP'li Keskin yapmış olduğu açıklamada AK Parti kongresine katılmayacaklarını açıkladı.

CHP genel başkan yardımcıları Adnan Keskin ile Gülseren Onanç'tan oluşan CHP heyetinin, 'basına ambargo uygulandığı' gerekçesi ile AK Parti kongresini izlemeyeceği duyuruldu.

"AK PARTİ'NİN SUÇUNA ORTAK OLAMAYIZ"

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Adnan Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, "Basına ambargo uygulayan, gazetelerle gazetecilere yasak koyan, böylece halkın haber alma gerçekleri öğrenme hakkını ayaklar altına alarak, bilgi edinme hakkını engelleyen AKP'nin yasakçı anlayışını protesto ediyoruz. CHP olarak kongreyi izleyerek, gazetelerin, televizyonların künyelerine ve köşelerine müdahale eden, yasaklar koyarak anayasamızın 'Basın hürdür sansür edilemez' hükmünü çiğneyen AKP'nin yasakçı suçuna ortak olamayız." dedi.

"TEK ADAM, TEK SES ŞOVUNU İZLEMİYORUZ"

Bu durumun tahammül edilemez olduğunu savunan Keskin, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Bu yaklaşım, Türkiye'ye yakışmayan çağ dışı, faşizan bir yaklaşımdır. Bu anlayış, demokrasiyi, çoğulculuğu, çok sesliliği ortadan kaldıran, Hitlervari tek adam ve tek ses anlayışıdır. Kurulduğu günden beri ülkemizde demokrasiyi kurumsallaştırarak kökleştirmeye, demokratik laik sosyal hukuk devleti ilkelerini yerleştirmeye çalışan Cumhuriyet Halk Partisi, AKP'nin ve Başbakan'ın Hitler dönemine bile rahmet okutan bu anlayışına, bu uygulamasına sessiz kalamaz, seyirci olamaz. Bu nedenle, CHP heyeti olarak, AKP'nin yasakçı anlayışını şiddetle kınıyor, kongre salonuna sözde demokrasi yolu yaparak, demokrasiyi, basın özgürlüğünü salon dışına atan AKP'yi kongre salonunda bu ayıbıyla baş başa bırakıyor, tek adam, tek ses şovunu izlemiyor ve kongre salonuna gitmiyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.