'Çevre İllere Sağlanan Teşvikler Sanayicileri Rekabette Zor Durumda Bırakıyor'

'Çevre İllere Sağlanan Teşvikler Sanayicileri Rekabette Zor Durumda Bırakıyor'

Gaziantep Girişimci İş Adamları Derneği (GAPGİAD) Yönetim kurulu Başkanı Akın Çalışkan, çevre illere her konuda sağlanan teşviklerin, rekabette önemli adaletsizliklerin yaşanmasına ortam hazırladığını ve Gaziantepli sanayici ve iş adamlarını zor durumda.

Gaziantep Girişimci İş Adamları Derneği (GAPGİAD) Yönetim kurulu Başkanı Akın Çalışkan, çevre illere her konuda sağlanan teşviklerin, rekabette önemli adaletsizliklerin yaşanmasına ortam hazırladığını ve Gaziantepli sanayici ve iş adamlarını zor durumda bıraktığını ifade etti.

        GAPGİAD Başkanı Akın Çalışkan, yaptığı açıklamada, bölgede önemli bir sanayi ve ticaret merkezi olmalarına rağmen çevre illerin gelişmişlik seviyesi arttırması yönünde verilen teşviklerinin kendilerini zor durumda bıraktığını belirtti. Çalışkan, "Özellikle işçi istihdamı konusunda şehrimizin çevresindeki illere sağlanan teşvikler sanayici olarak bizleri rekabette zor durumda bırakmaya devam ederken maalesef ki birçok yatırımcı yatırımlarını bu illere taşımak zorunda kalmıştır." dedi.

        İskenderun Limanı'na yapılması gereken bağlantı yollarının en kısa zamanda hizmete açılmasını beklediklerini açıklayan Çalışkan, tıkanma noktasına gelen şehir içi ulaşımda da yerel yönetimlerin acil olarak yatırımlar yaparak trafiği rahatlatmaları gerektiğini ifade etti.

        İSO 500 Listesi'nde yer alan 23 Gaziantep firmasıyla Anadolu modeli oluşturduklarını söyleyen Çalışkan, "Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içerisinde yer alan üyelerimiz bizleri çok mutlu etti. Zorlu rekabet koşulları altında göstermiş oldukları başarının takdire şayan bir durum olduğunu gösterdi.” diye konuştu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.